Iza prvog tima Vojvodine dva su meča od kojih su svi očekivali daleko više, najpre u igri, a onda i u rezultatu. Poražen je srpski šampion najpre od Crvene zvezde, te od Fridrihshafena, pa bi sada jedna pobeda i pre svega dobra partija došla kao lek i vratila prepoznatljivu energiju.

Priliku da se vrate u željeni ritam Novosađani će imati već u petak, u jedanaestom kolu Superlige. Na svom terenu, u maloj sali Spensa, u 18 časova, Vojvodina će odmeriti snage sa odličnim rivalom, Spartakom, koji je slavio u prvom delu lige u Subotici. Neće to biti samo vojvođanski derbi, nego i derbi lige, jer se sastaju prva i druga ekipa na tabeli.

– Najvažnije da se mobilišemo, oporavimo i vratimo na staze pobeda. Nadam se da ćemo četiri utakmice do kraja kalendarske godine rešiti kako treba, posebno one najvažnije, četvrtfinale Kupa Srbije. Naravno, to ne znači da ostale mečeve zapostavljamo, nama je svaki duel novi izazov – istakao je trener Siniša Gavrančić.

Biće ovo i prilika za revanš Novosađana, koji su svesni da je za pobedu potrebno maksimalno angažovanje.

– Spartak me nije iznenadio, na početku sezone sam govorio da imaju kvalitet za vrh, sačuvali su okosnicu tima, doveli dva pojačanja. Generalno, liga je ujednačenija i kvalitetnija. Moramo na teren izaći spremni i motivisani. Iako ima nekih sitnih povreda i umora, to nisu stvari na koje treba da se žalimo nego da se prilagodimo. To uvek bude tako kada dosta putujete i igrate na tri fronta i po dve do tri utakmice sedmično – zaključio je Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This