Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 3:2 (26:24, 25:19, 19:25, 20:25, 15:9 )

Beograd: USC „Voždovac“, sudije Rogić i Balandžić, gledalaca 100.

Crvena zvezda: Meljanac, Jevtić, Petković, Tadić, Trifunović, Nikolić, Fet, Nejić, Mašulović, Dodić, Pavlović, Gmitrović, Andonović, Stefanović.

Vojvodina NS seme: Simić, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Nikić.

Posle dugog niza pobeda u Superligi, aktuelni šampion pretrpeo je poraz i to na neugodnom gostovanju u Beogradu – 2:3. Iako je gubila 0:2, imala je Vojvodina priliku da napravi potpuni preokret, neke izmene su donele boljitak, ušlo se u peti set, ali definitivno umor je uzeo danak i nije bilo dovoljno snage za pobedu.

Izuzetno loše, mlako i dekoncentrisano odigrali su Novosađani prvi set, bez ijednog elementa koji ih je krasio u prethodnim mečevima. Delovali su gosti umorno i bez pravog odgovora, dok je sa druge strane mreže domaćin maksimalno koristio sve prilike, igrao rasterećeno i motivisano. U jednom momentu Crvena zvezda vodila je i 17:10, ali je Bajandić servisom inicirao buđenje. Malo po malo cepkali su gosti zaostatak, a onda u samom finišu posle bloka i kontre Perića izjednačili na 24:24. No, nisu bili dovoljno precizni da naprave i potpuni preokret, pa su Beograđani poveli 1:0 (26:24).

Jednako loše igrali su Novosađani i u nastavku, na terenu kao da je bila neka druga Vojvodina, bez snage i energije. Sada već zahuktali domaćin hrabro i sigurno pravio je veliku razliku, pa je trener Gavrančić bio prinuđen na izmene. Umesto Nikića i Perića na terenu su se našli Kovačević i Bajandić, došlo je do boljitka, ali, kako se ispostavilo, bilo je to kasno za nešto više.

Ista postava ostala je na terenu i u trećem periodu. Bajandić i Kovačević doneli su mirnoću, a razigrali su se srednjaci Simić i Mašulović. Vodila je Vojvodina 9:3 u ovom delu susreta, ali su opet sopstvenim greškama u napadu i na prijemu omogućili protivniku da se sasvim približi. Uspeli su Beograđani da izjednače, čak i da na momenat povedu, ali su puleni trenera Gavrančić uzvratili, poboljšali blok i servis, vratili prednost, povećali je do kraja i rutinski priveli set kraju za 1:2 u setovima.

Igrali su dobro gosti i u četvrtom setu, vodili 7:4, ali su opet dozvolili domaćinu da izjednači i okrene. No, nije se predavala Vojvodina, blok Mašulovića doneo je vođstvo, a požrtvovanost u odbrani i dobra realizacija kontri doneli su novu prednost (20:15). Nisu dozvolili više nikakva iznenađenja Novosađani, stigli su do 2:2 u setovima, pa je o pobedniku odlučio taj-brek.

Imao je domaćin u tom periodu do promene strana konstantno vođstvo, kada je posle servisa Mašulovića i kontre Bajandića Vojvodina konačno izjednačila (8:8). Na servis Feta Zvezda se ponovo odlepila (11:8) i tu je bilo očito da nema dovoljno svežine i koncentracije za proekret u petom setu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This