Odbojkaši Vojvodine NS seme startuju u najelitnijem klupskom takmičenju. Novosađani će u utorak, 3.decembra, odigrati meč prvog kola E grupe Lige šampiona, a rival će im biti ni manje ni više nego najveći favorit grupe, poljski šampion Zaksa.

U sportskoj hali u Kenđežin Kozleu, crveno-beli odradili su i prvi trening, svi su spremni i motivisani da se u jednoj rasterećenoj atmosferi, u duelu u kojem je bez sumnje na papiru domaćin veliki favorit, pokažu u najboljem svetlu.

– Nema većeg motiva od toga kada igrate sa ekipom kao što je Zaksa, koja spada u sam vrh evropske odbojke. Ono što nas treba da vodi jeste to da uživamo u ovoj utakmici, odigramo najbolje što možemo i da vidimo gde je naša snaga u odnosu na ovakvog rivala – istakao je sportski director Slobodan Boškan.

Libero Nikola Lakčević poručio je da plasman u grupnu fazu jeste veliki uspeh, ali da ekipa ne treba time da se zadovolji.

– Očekuje nas jako teška utakmica, Zaksa jeste najkvalitetnija u grupi, ali i mi imamo šta da pokažemo. Došli smo da igramo dobojku, da potvrdimo da smo zasluženo tu gde jesmo, a uz dobru pojedinačnu i timsku igru, uz energiju, verujem da možemo da pariramo i da se pokažemo u što boljem svetlu – rekao je Lakčević.

S njim se složio i primač Pavle Perić.

– Zaksa jeste najbolja u Poljskoj i u našoj grupi, ali svaka dobra ekipa ima i svoje slabosti. U prirodi svakog sportiste je da želi da pobedi, bez obzira na to s kim igra. To su sve vrhunski igrači i veliki je motiv da vidimo gde smo u odnosu na njih – izjavio je Perić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This