Liga šampiona san je koji su svi u Vojvodini pažljivo gradili, planirali, borili se da pretoče u javnost i u tome su i uspeli. Šampion Srbije tako će igrati u najelitnijem klupskom takmičenju, a evropsku priču počeće već u utorak, 3.decembra u 18 časova, kada će u Poljskoj igrati meč prvog kola grupe E, protiv Zakse.

Naravno, u crveno-belom taboru nemaju nameru da se zadovolje samim učešćem u Ligi šampiona, naprotiv, žele da klub, srpsku odbojku i Novi Sad predstave u najboljem svetlu.

– Grupna faza je za sve nas veliki izazov i prilika da vidimo gde smo u odnosu na vrhunske evropske ekipe. Mislim da kao pojedinci i kao ekipa možemo iz sebe da izvučemo maksimum, nema većeg motiva od najeltnijeg evropskog takmičenja. Verujem da možemo da napravimo kvalitetan rezultat u grupnoj fazi – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Vojvodina će u E grupi, osim Zakse, za rivale imati i nemački Fridrihshafen i belgijski Knak Ruselar. Nakon gostovanja u Poljskoj Novosađani će biti domaćini u velikoj sali Spensa 10. i 17/19.decembra.

– Sam plasman za nas nije kraj, tražićemo svoju šansu, pre svega sa Nemcima i Belgijancima, jer uz dobru igru sigurno možemo da pariramo. Što se tiče Zakse, to je jedna od najboljih evropskih klubova, znamo dobro da je poljska odbojka u samom vrhu. Tim pre, za nas je to izazov i mislim da u jednoj rasterećenoj i nadahnutoj igri treba da se pokažemo u što boljem svetlu – kaže Gavrančić i dodaje: – Malo mi je žao što ne igramo u maloj sali, tamo je baš prisna atmosfera, ali eto i novog zadatka da ispunimo tribine velike sale. Ako se dobro pokažemo, verujem da kvalitetom možemo privuću publiku, da ne dođu samo oni verni koji nas prate godina, nego i neki novi.

Podelite na društvenim mrežama