Mladi radnik – Vojvodina NS seme 2:3 (29:31, 25:23, 25:22, 23:25, 17:19)

Požarevac: SC „Požarevac“, sudije Jovanović i Radovanović, gledalaca 400.

Mladi radnik: Popović 11, Savić 16, Vulikić, Kostić 9, Micić 32, Medurić, Zvicer 4, Stević, Ubiparip, Lečić 8, Ilić, Dukić 3.

Vojvodina NS seme: Simić 13, Lakčević, Bajandić 6, Bojičić, Kovačević 11, Negić, Mašulović 13, Buša 27, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić 10,Nikić.

Teško su prvotimci Vojvodine stigli do novih bodova u Superligi, ali ono što je najvažnije uknjižena je nova pobeda i nastavljen pozitivan niz. U devetom kolu savladali su Novosađani ekipu Mladog radnika 3:2, a mora se priznati imali su protiv sebe i raspoloženog protivnika i umor, koji je došao kao posledica gustog rasporeda i putovanja. Iza sebe su ostavili crveno-beli i iscrpljenost i veliki izazov, koji su uspešno prebrodili u Belorusiji. Upravo zbog toga mešao je karte trener Siniša Gavrančić i ispostavilo se dobro promešao, a oni koji su dobili šansu u ovom meču dobro su je iskoristili. Igrali su i Buša, Kovačević, Bajandić, ulazili Rudić, Bojičić, Radović i veoma je važno da su po ko zna koji put pokazali Novosađani karakter. Iako nije sve bilo kako su želeli, uspeli su da nađu rešenje i da izađu kao pobednici. Nisu se predavali ni u jednom momentu, a posebnu težinu ima i to što su sva tri seta, koja su dobili, rešili na razliku, posebno možda i dva najvažnija, prvi i peti, koji su bili maratonski.

Tokom čitavog meča bilo je oscilacija, iako su vodili u prvom setu gosti, ipak se u samom finišu igralo poen za poen, a tačku su konačno sa 31:29 na taj period stavili prvotimci Vojvodine. Nastavili su dobro i u drugom setu, ali su popustili i dozvolili protivniku da okrene, a onda ne samo da izjednači rezultat u setovima, nego i da povede 2:1. Kada se u jednom trenutku u trećem setu činilo da Mladi radnik može do iznenađenja, opet je Vojvodina pokazala upornost, snagu i kvalitet, te se izborila za peti set. Smenjivale su se ekipe u vođstvu u taj-breku, prvi su poveli gosti, domaći se vratili i okrenuli, ali ni tu nije stao aktuelni šampion. Buša, Simić i Bajandić bili su udarne igle u ovom periodu, ali je i jedan blok Mašulovića bio možda i presudan. Imali su Novosađani dovoljno mirnoće i preciznosti da stave tačku tačku na ovaj susret i reše ga u svoju korist 3:2.

Već u nedelju prvi tim Vojvodine putuje u Poljsku, gde će u utorak igrati prvi meč E grupe Lige šampiona, protiv Zakse.

Podelite na društvenim mrežama
Share This