Šahtjor – Vojvodina NS seme 0:3 (23:25, 18:25, 22:25)

Minsk: Sportska hala „Uručje“, sudije Kurtis i Sikanić, gledalaca 600

Šahtjor: Radžjuk 8, Bebkevič 8, Šmat 5, Buraj , Marčenko, Tevkun 3, Vaš, Škredaj 4, Čarapovič 10, Hretski, Kuraš, Zabaroski 1, Pavlović 4, Bahatka.

Vojvodina: Simić 11, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 2, Negić, Mašulović 5, Buša 4, Blagojević 6, Radović, Todorović 2, Rudić, Perić 14, Nikić 8.

Vojvodina NS seme igraće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju! Plasman u Ligu šampiona u sezoni 2019/20. Novosađani su revanš meču trećeg kola kvalifikacija obezbedili već posle 2:0, jer im je upravo dva seta bilo potrebno da stignu do željenog cilja. Tako je srpski šampion u trećem pokušaju zaredom uspeo da ostvari zacrtano. Treća sreća, ali i kvalitet, odbojkaško umeće, hrabrost, volja timski duh bili su aduti Vojvodine.

U prvom setu Vojvodina je brzo došla do osetnije prednosti, servisom je Simić načeo rivala, bili su Novosađani požrtvovani u polju, efikasni u napadu, a posle asa kapitena bilo je 7:3. Nije se predavao domaćin, malo po malo cepkao je zaostatak, ali su gosti uvek bili bar za korak dva ispred. Sačuvali su crveno-beli mirnoću u završnici i poveli 1:0 .

U nastavku je domaćin stigao i do prve prednosti u ovom meču (6:5) i držao se nedge do polovine drugog seta, ali je onda kaznena ekspedicija iz srpske prestonice odbojke pojačala i grabila hrabro ka ulaznici za Ligu šampiona. Igrali su iz akcije u akciju Novosađani sve bolje, zrelo, sigurno, dobro u svim elementima, svako je svoj deo posla odradio na najbolji način, pa je sve to pretočeno u timsku igru donosilo sve veću prednost. Poslednji udarac na servisu zadao je Simić, poremetio je protivnika, a njegovi saigrači samo su završili ono što je on počeo. Slavlje na terenu moglo je da počne. Vojvodina je povela 2:0, što je automatski značilo da je šampion Srbije učesnik Lige šampiona.

Nakon toga, pošto je sve bilo gotovo, trener Gavrančić odlučio je odmori Blagojevića i Nikića, a šansu na terenu dobili su Buša i Kovačević, ali se to nije odrazilo ni na igru ni na rezultat. Vojvodina je dokrajčila protivnika i završila utakmicu 3:0.

Siniša Gavrančić, trener: Ovo je veliki uspeh za klub. Prvo bih čestitao igračima, jer su oni najveći heroji i najzaslužniji. Zalaganjem, karakterom, pre svega odbojkaškim kvalitetom zaslužili da igraju s najboljim evropskim klubovima. Bilo je potrebno da se sve kockice slože, atmosfera među igračima, dobar rad na treninzima, napredak u svakom elementu, taktika… Uspeli smo u tome. Put nije bio lak, ali posle poraza u Rumuniji smo se izdigli, prelomili u Novom Sadu sa Galacije, a onda i odigrali dva odlična meča protiv Šahtjora.

Stevan Simić, kapiten: Veliku stvar uradili smo za srpsku odbojku, za naš klub. Imali smo iz prethodnih sezona i loše iskustvo, na tome smo i učili, dali smo dvesta odsto, pokazali smo da mnogo vredimo i da nam je mesto u najelitnijem klupskom takmičenju.

Pavle PeriĆ: Čestitao bih saigračima na pobedi, ovo je veliki uspeh za naš klub, ali i mnogo šire. Nije bilo baš jednostavno, ali kada god je trebalo znali smo da prelomimo, pokazali smo čvrstinu, timski duh, naravno pre svega kvalitet.

Podelite na društvenim mrežama
Share This