Treći put zaredom Vojvodina NS seme ima šansu da se kroz kvalifikacije plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Kao i prethodne dve godine, Novosađani su stigli do poslednjeg kola, u kojem su u prvom meču na svom terenu savladali ekipu Šahtjora 3:0. Svi u taboru crveno-beli iskreno veruju da je ovoga puta, u odnosu na prethodne dve sezone, ekipa zrela i spremna da načini i odlučujući korak, te se tako nađe u najelitnijem klupskom takmičenju.

Srpski šampion je u Minsk, gde će u sredu u 15 časova po našem vremenu biti odigran revanš meč, stigao u ponedeljak. Prvog dana odrađen je samo trening snage, dok je u utorak u popodnevnim časovima Vojvodina prvi put trenirala u hali u kojoj će igrati utakmicu.

Svi su svesni težine zadatka i izazova, ali su isto tako svi raspoloženi i, kako poručuju, spremni za drugi duel sa Šahtjorom.

– Mislim da smo zreli da pobedimo i plasiramo se u grupnu fazu Lige šampiona. Takođe mislim da će oni igrati bolje nego u Novom Sadu. Svi igrači svesni su da neće biti lako i da mi moramo da uradimo naš deo posla, a ne da čekamo da oni odigraju slabo. Važno je da se koncentrišemo na naš deo terena, da svako u timu preuzme svoju odgovornost. Najbitnije je da sačuvamo motiv, odlučnost, da budemo agresivni, ali da u isto vreme zadržimo mirnoću i fokusiranost i da ne dozvolimo da nas bilo šta poremeti – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Korektor Novosađana Aleksandar Blagojević smatra da blaga rezultatska prednost koju ima njegova ekipa ne mora ništa da znači, ukoliko se u istom ritmu ne odigra i ovaj duel.

– Možda je psihološka prednost na njihovoj strani, jer sada nemaju šta da izgube, a igraju na svom terenu. Mi smo došli da pokažemo da nismo mladi i neiskusni, nego zreli i dorasli ovom izazovu. U ovom momentu važno je da damo sve od sebe, da budemo spremni i na bolje izdanje rivala, koji će sigurno bez kalkulisanja probati da okrene u svoju korist. Naš zadatak je da to ne dozvolimo, da se ne opustimo, nego da budemo maksimalni od početka do kraja – poručio je Blagojević.

Bilo koja pobeda, kao i poraz od 2:3, Vojvodinu vodi u Ligu šampiona, dok bi se u slučaju poraza od 1:3 i 0:3 igrao zlatni set do petnaestog poena.

Podelite na društvenim mrežama
Share This