Odbojkaškom klubu Vojvodina predstoji u sredu, mnogi su takvog mišljenja, meč sezone.  Šampionske titule nekako se podrazumevaju i  one su nanizane tri zaredom u prethodnim sezonama, ali ono o čemu se sanja otvorenih  očiju jeste ulazak u grupnu fazu Lige šampiona. Prethodne dve godine crveno-beli stali su na korak do  cilja, bliži su bili u sezoni 2017/18. kada su u prvom meču savladali Tuluz 3:0, a onda ispustili veliku šansu u revanšu.

Vojvodina opet, uoči revanša trećeg kola, ima odličan rezultat, pobedu na svom terenu od 3:0, ali svi u taboru srpskog šampiona čvrsto veruju da se na greškama uči, da će biti treća sreća i da će u Belorusiji ostvariti rezultat koji ih vodi u grupnu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Sve u ekipi podređeno je u ovom trenutku najvažnijoj utakmici.

Ekipa u ponedeljak putuje u Belorusiju, gde će u sredu, 27.novembra u 15 časova po našem vremenu odigrati odlučujući duel.

– Pobeda protiv Novog Pazara bila je lepa uvertira, a odmorili smo one koji nose najveći teret. Okrećemo se, za sve nas, za klub, jako važnoj utakmici u Belorusiji i verujemo da će biti dobro. Očekujemo da će oni sigurno igrati bolje, spremamo se za to, uz dobru partiju, ozbijan pristup, hrabrost, možemo do grupne faze Lige šampiona. Bio bi to veliki uspeh. Prednost jeste domaći teren, ali spremni smo za veliku borbu. Mislim da su momci pokazali karakter, već su imali nekoliko važnih utakmica, čak i situacija kada su iz negativnog uspeli da se izvuku.  Posebno smo optimisti posle prvog duela, videli smo da možemo, ali naravno opuštanja nema – poručio je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Činjenica da je Vojvodina NS seme jedini srpski predstavnik u evropskim kupovima dodatno povećava pažnja javnosti, a tome u prilog ide i najava da će se meč prenosti na Sport klubu 1.

Podelite na društvenim mrežama
Share This