Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:0 (25:16, 25:20, 25:21)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Balandžić i Simić, 200 gledalaca.

Vojvodina NS seme: Simić, Lakčević, Bajandić, Bojičić 1, Kovačević 8, Negić, Mašulović 6, Buša 12, Blagojević, Radović, Todorović 1, Rudić 7, Perić 17, Nikić.

Novi Pazar: Zoranić, Kurtanović, Pruščević, Ivković, Tupči 19, Eremić 7, Daca 5, Koničanin 1, Bekrić 2, Zuković, Božović 2, Didović 5, Dolovac, Halilović.

Srpski šampion ostvario je još jednu pobedu, a ovoga puta i tri seta završio je posao protiv Novog Pazara, u osmom kolu Superlige. Bila je to prilika za mlade igrače da pokažu šta znaju i oni su sjajno iskoristili ukazanu šansu.

Vojvodina je meč počela u postavi Todorović, Buša, Kovačević, Perić, Mašulović, Rudić i libero Lakčević, a tokom meča šansu su dobili i Negić, Bajandić, Bojičić, Radović. Od starta je lider Superlige nametnuo ritam, odgovornom igrom, dobrim servisom, blokom i sigurnim napadom brzo je stigao do osetne prednosti, koju je do kraja dodatno povećao i rutinski stigao do 1:0.

Slično je bilo i u drugom setu, dok je u trećem došlo do opuštanja u ekipi domaćina, što je protivnik iskoristio da dođe do prvog vođstva u ovom meču. No, uz dobar servis, odbranu, blok, a onda i efikasniju realizaciju kontri Novosađani su najpre anulirali prednost Novog Pazara, a onda i okrenuli rezultat u svoju korist, te stavili tačku na meč.

Time je Vojvodina sačuvala lidersku poziciju, ali i napravila lepu uvertiru pred put u Belorusiju, gde je u sredu očekuje odlučujući meč za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

– Najbitnija je maksimalna pobeda. Koliko god da se trudimo, činjenica je da smo mislima već u Belorusiji, tako da je jako važno bilo da ovaj meč rešimo kako treba. Sada smo odmorili one koji nose najveći teren, a šansu su dobili oni koji su nedovoljno igrali do sada. Oni su to odlično iskoristili i na tome im čestitam – rekao je trener Siniša Gavrančić.

Andrej Rudić je prikazao odličnu partiju i na najbolji način iskoristio pruženu priliku.

-Svi smo srećni što smo dobili šansu, verujem da smo je dobro iskoristili, lepo smo igrali i zasluženo ostvarili maksimalnu pobedu. Ovo je dobra uvertira pred put u Belorusiju – istakao je Rudić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This