Veliki uspeh napravili su odbojkaši Vojvodine kada su minus iz Rumunije uspeli da anuliraju i da u predivnoj atmosferi u maloj sali Spensa izbore plasman u treći krug kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona.

Tako sada srpskog šampiona od snova deli samo jedna runda, tačnije rečeno dva važna meča protiv Šahtjora iz Soligorska. Srpski šampion je motivisan i spreman za najvažnije borbe, a prva utakmica igra se u Novom Sadu, u četvrtak, 21.novembra u 18 časova. Svi u taboru crveno-belih veruju da je cilj dostižan i žele da prvi korak naprave na svom terenu uz podršku publike.

– Mislim da ekipa Šahtjora spada u rang koji je po kvalitetu blizak nama. Činjenica je da je naš protivnik imao mnogo lakši posao u drugom kolu. Sa druge strane, mi smo pokazali želju, kvalitet i potpuno zasluženo smo prošli dalje. Verujem da će se tim iz Soligorska oslanjati dosta na fizičke predispozicije, na snagu, servis, napad, ali mi smo pokazali da umemo da igramo čvrsto važne poene i mečeve. Na nama je da izađemo na teren što spremniji i da obezbedimo dobar rezultat za revanš – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić svestan je da Vojvodinu čeka težak posao, ali veruje u ekipu.

– Šahtjor ima dva stranca i obojicu znamo, Tevkuna iz Barkoma, jer smo dva puta igrali sa Ukrajincima, a Pavlovića iz Zvezde. Imaju i dosta beloruskih reprezentitavaca, tako da je to u principu jedan dobar tim. Igra protiv Galacija u revanšu ulila nam je samopouzdanje, željni smo novog odmeravanja snaga, jedva čekamo, a recept znamo. Ako ponovimo pristup, želju, energiju i kvalitet, onda je i uspeh moguć. Verujem u to da možemo do cilja. Kada imate drugi meč kod kuće, to je prednost, ali to nije alibi. Put će biti teži, jer je revanš u Belorusiji, ali mi znamo naš cilj. Sad je važno da se okrenemo prvoj utakmici, da tu napravimo pozitivan rezultat, pa tek onda da se pripremamo za revanš – rekao je Gavrančić.

Libero Nikola Lakčević nije štedeo lepe reči na račun sjajne atmosfere u revanšu drugog kola i poželeo je da u predstojećem duelu u četvrtak bude još lepše i bolje.

– Zaista smo odigrali kvalitetno i borbeno, ali ništa to ne bi bilo moguće bez sjajne publike, bilo je pravo uživanje igrati u takvoj atmosferi. Pokazali smo da možemo igrati velike mečeve, a uz pomoć navijača ništa nije nemoguće. Ovom prilikom ih pozivam da dođu u još većem broju i podrže nas još jače. Zajedno možemo sve – poručio je Lakčević.

Ulaz je i ovoga puta besplatan, a umesto ulaznica posetioci će opet moći da daju prilog za pomoć malom Kosti Petkoviću, iz Veternika, koji boluje od leukemije i treba da ide na lečenje u Italiju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This