Vojvodina NS seme – CSM Arkada 3:1 (25:20, 21.25, 25:21, 25:22)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina, sudije Halaš (Mađarska) i Jovčev (Ukrajina), gledalaca 1500.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 14, Buša, Blagojević28, Radović, Todorović 4, Rudić, Perić 13, Nikić 14.

CSM Arkada Galaci: Ruperez 1, Kolo 10, Bala 10, Talpa 1, Biset 9, Ćućeranu, Karasko Angulo, Kabrera, Matej, Terzić 6, Klapvijk 21, Georgijev 16, Kristudor, De Almeida 5.

Vojvodina ide dalje! Još jedan korak ostaje do toliko željene grupne faze Lige šampiona. Slavili su Novosađani u revanš meču drugog kola kvalifikacija, najpre su savladali rumunskog predstavnika 3:1, a onda su bili bolji i u odlučujuće zlatnom setu – 15:11. Na krilima sjajnih navijača, koji su svim srcem nosili svoje ljubimce i bodrili ih bez prestanka od početka do kraja, drugačije ove večeri nije moglo ni biti.

U prepunoj maloj dvorani Spensa srpski šampion dobro je počeo meč. Sve je funkcionisalo kako treba, uz požrtvovanu i motivisanu igru Vojvodina je odmah povela. Posle asa Blagojevića bilo je 8:5, Nikić je doneo 10:6, a zatim je posle efikasnog bloka  bilo i 11:6. Rival se na momente vraćao, ali nije mnogo mogao protiv raspoloženih Novosađana.  Uz pesmu i podršku s tribina domaćin je hrabro koračao ka vođstvu u setovima od 1:0.

Nastavila je isto Vojvodina i u drugom periodu, povela je 6:4 i 7:5, ali je Arkada posle dobrog servisa uspela da izjednači, a onda i da okrene. Vodila se žestoka borba u ovom delu meča, napravio je domaćin nešto više grešaka, sa druge strane gosti su bili precizni i uspeli da izjednače na 1:1 u setovima. Nova rapsodija Novosađana usledila je u trećem setu. Znali su crveno-beli da ne smeju da izgube više nijedan set, a znali su to i navijači, pa su bodrili još jače. Blok Mašulovića doneo je 8:5, malo po malo povećavala je Vojvodina vođstvo i na kraju ubedljivo rešila ovaj deo utakmice za vođstvo od  2:1.

Između trećeg i četvrtog seta došlo je do komešanja između novosadskog libera Lakčevića i korektora Arkade Klapvijka, pa su obojica dobila crveni karton i ostali na klupi do kraja seta. Mnogo uzbuđenja viđeno je u ovom periodu, dugih, lepih akcija, velike borbe sa obe strane. Lomio se rezultat do samog finiša, ali je strpljivija, sigurnija, a dodatnu energiju dobijala je sa tribina. Velikom željom i borbom uspela je Vojvodina da se izbori za pobedu od 3:1, a time i za zlatni set, u kojem je pala odluka o tome ko prolazi dalje.

Na velikom ispitu bili su u zlatnom setu puleni trenera Siniše Gavrančića, padali su i ustajali, gubili na promeni strana 6:8, a onda je Blagojević servisom doneo izjednačenje – 9:9. Korektor Novosađana bio je bez sumnje najbolji pojedinac meča, ali ono što je najvažnije svako je dao svoj doprinos i svi su disali kao tim. Kada je bilo najteže Vojvodina je bila najbolja. U maloj sali Spensa svi su bili na nogama, davno takva atmosfera nije viđena, Novi Sad bio je pravi odbojkaški grad. Na servisu je bio dobar i Vuk Todorović i vrlo brzo domaćin je okrenuo i poveo 12:10. Još posle nekoliko sjajnih akcija usledilo je veliko slavlje na terenu i na tribinama.

U trećem kolu Vojvodina se sastaje sa pobednikom belorusko-finskog duela.

Siniša Gavrančić, trener: Cilj je bio da zaboravimo prvi meč, kao da ga nismo ni igrali. Čak i da smo tamo da smo pobedili, morali bismo i ovde biti opet na niovu. To je bio ključ, momci prihvatili na pravi način, pokazali odličan karakter u teškoj i neizvesoj utakmici. Naravno, u ovakvim mečevima se postaje ekipa. Momci su pokazali veliku hrabrost i srce.

Stevan Simić, kapiten: Rekao sam već tamo da će ovde biti druga priča. Pokazali da smo kvalitetniji, verujem da Novi Sad može biti ponosan, ali veliko hvala navijačima koji su napravili predivnu atmosferu i bili naš igrač više.

Podelite na društvenim mrežama
Share This