CSM Arkada – Vojvodina NS seme 3:0 (25:23, 25:17, 25:21)

Galaci: Sportska hala Galaci, sudije Sabo (Mađarska) i Kovalčuk (Ukrajina).

CSM Arkada Galaci: Ruperez, Kolo, Bala, Talpa, Biset, Ćućeranu, Karasko Angulo, Kabrera, Matej, Terzić, Klapvijk, Georgijev, Kristudor, De Almeida.

Vojvodina NS seme: Simić, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Nikić.

Odbojkaši Vojvodine sagoreli su u velikoj želji i posle velike prilike u prvom setu, na kraju izgubili meč protiv Galacija na startu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Samo prvi set pokazao je da su se namerile jedna na drugu dve borbene ekipe, koje nisu olako prepuštale nijedan poen. Borilo se na obe strane za svaku loptu, a prevagu su donosili manji broj grešaka, bolji servis i blok. Prva je do prednosti došla Vojvodina, ali je domaćin napravio seriju i okrenuo na 10:7. Posle tajm-auta Simić je prekinuo seriju Arkade, Novosađani su se približili, međutim nisu uspeli da izjednače. Borili su se crveno-beli, falilo je malo više koncentracije i sigurnosti da materijalizuju trud. Konačno, posle ulaska Bojičića na servis i dve kontre Blagojevića izjednačili su gosti i imali priliku da preokrenu. Nepažnjom i greškama olako su ispustili veliku priliku Novosađani, pa je rumunski predstavnik poveo 1:0.

U nastavku su domaćini napali servisom, što im je već na startu donelo visoku prednost. Nervoza i ponovo veliki broj grešaka sa strane Vojvodine samo su pomogli protivniku da se potpuno razigra. Nije u tim momentima srpski šampion ličio na sebe, popustili su crveno-beli u svim elementima, podlegli atmofseri u dvorani, pa je na terenu praktično igrao samo jedan tim.

Ono što je bilo glavno oružje novosadskog tima u dosadašnjem delu sezone, sada je bilo na strani ekipe iz Galacija, koja je bila sjajna u bloku i generalno igrala dobro na mreži. To je donosilo vođstvo domaćinu i u trećem setu, dok je Vojvodini definitivno falilo više energije, ali i borbe u polju. Osim toga, domaćin je i dalje dobro servirao, konstatno je vodio i hrabro koračao ka prvoj pobedi.

Naravno, sledi revanš u Novom Sadu, gde će se Vojvodina boriti za zlatni set, za šta je potrebna pobeda od 3:0, ili 3:1.

Stevan Simić, kapiten: Bila je veoma teška utakmica, imali smo u prvom setu kontru na 23:23, nismo iskoristili, a oni su to odmah kaznili. Bili su bolji, mi nismo bili na nivou, ali verujem da će to biti mnogo bolje kod nas, uz naše navijače. Ništa nije gotovo, sistem takmičenja je takav da pruža mogućnost. Da kažem i to da protivnik ima dobru ekipu, ali nikako nepobedivu, može da se igra i da se okrene u svoju korist.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: U prvom setu smo parirali i imali donekle igru, nismo uspeli da prelomimo, a posle propuštene prilike smo pali, najviše energetski. Moramo dobro analazirati, pripremiti se i odigrati mnogo bolje u Novom Sadu. Ima prostora za to, pokazali smo i možemo do dobrog rezultata u revanšu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This