Aktuelni šampion Srbije kreće u borbu za Ligu šampiona.Vojvodina NS seme startuje od drugog kola kvalifikacija, u kojem joj je rival rumunska Arakada Galaci. Prvi duel igra se u Rumuniji, u sredu, 6.novembra u  16 časova po našem vremenu.

Novosađani su već otputovali u Galaci i premijerni meč na evropskoj sceni dočekuju sa puno nade i motiva.

– Arkada je, kao i mi, osvojila Superkup. Ima dobru ekipu, koja je trenutno prva u ligi. Iskusni su, doveli su puno stranaca i izuzetan su protivnik. Naravno, imamo i mi kvalitetnu i kompaktnu ekipu, idemo da se borimo i da probamo već tamo da napravimo prvi korak. Neće biti lako, prednost domaćeg terena je na njihovoj strani, ali verujem u naš tim. Pokazali smo da znamo da igramo čvrste mečeve i da pobeđujemo, imamo energiju što je važno, pored kvaliteta – poručio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić svestan je da njegov tim očekuje težak posao, ali je optimista.

– To je skup iskusnih internacionalaca, Španac dizač, Holanđanin korektor, na sredini su Francuz i Bugarin, dok se na prijemu menjaju naš Terzić, Rumun Bala i Finac. Vidite, samo jedan Rumun je u startnoj postavi. Ono što mi očekujemo jeste to da pružimo više od 100 posto mogućnosti, jer sportskog motiva neće nedostajati. Želimo već tamo da pobedimo, da odigramo jednu dobru utakmicu, a ne da razmišljamo o revanšu – istakao je Gavrančić.

Aleksandar Blagojević igrao je u Rumuniji, pa tako dosta poznaje ambicije ekipe iz Galacija.

– Mislim da je to nije nepobediva ekipa, imamo i mi svoju šansu. Jako je važna ta prva utakmica, jer bi brejk bio kapitalan i mogao bi doneti ne rešenje, ali sigurno blagu psihološku prednost.

Revanš se igra 13. novembra u 17.30, u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This