Vojvodina NS seme – Partizan 3:2 (26:28, 24:26, 25:22, 25:16, 15:8)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Savić (Beograd) i Zotović (Beograd), gledalaca 700.

Vojvodina NS seme: Simić 15, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 12, Negić, Mašulović 12, Buša, Blagojević 20, Radović, Todorović 4, Rudić, Perić 2, Nikić 15.

Partizan: Radović, Koprivica 10, Marinović 18, Lekić 8, Đorđević 2, Huzejrović 1, Janković 6, Kisić 3, Stašević, Cvetković, Petrović 2, Pajević, Peković, Nikolić 23.

Veliku pobedu izvojevali su odbojkaši Vojvodine u petom kolu Superlige, ne samo zbog važnih bodova i epiteta derbija, nego pre svega zbog toga što su posle 0:2 i mlake igre pokazali da su veliki borci, da igraju srcem, da mogu da se izdignu iz pepela i kada je najvažnije pokažu pravi kvalitet. Slavili su Novosađani 3:2 i to u prelepoj atmosferi male sale Spensa, nošeni podrškom vernih navijača, ali i velikog broja dece, između ostalog i dragih gostiju, malih odbojkaša i odbojkašica koji su pristigli da iz Modriče da ih bodre.

Novosađani su dobro otvorili meč, na tehničkom tajm-autu su vodii 12:10, imali su 14:11, 20:18, diktirali su ritam, ali su greškama vratili rivala u život. U neizvesnoj završnici smireniji i sigurniji bio je Partizan, te je poveo 1:0. U nastavku je to potpuno podiglo goste, koje je predvodio raspoloženi Nikolić. Malo šta je štimalo u redovima crveno-belih, a nakritičniji su bili prijem i servis. Iako su crno-beli imali vođstvo od dva i tri poena razlike, Novosađani su ipak uspeli da se izbore za egal završnicu. Servisom je Blagojević doneo izjednačenje, ali je na isti način tačku stavio sa druge strane Kisić za 26:24 i vođstvo Partizana 2:0.

Istina, nisu ovo očekivali domaći odbojkaši i svojski su se potrudili u trećem periodu da okrenu rezultat u svoju korist. Poboljšali su Novosađani servis, prijem, proradio je blok, ali je i ulazak Kovačevića doneo osveženje. Kada je trebalo prelomiti na scenu je stupio iskusni Nikić, bez sumnje junak trećeg seta, a pridružio mu se Mašulović. Pri rezultatu 15:17, prošao je Nikić, zatim stao na servis i poveo Vojvodinu u četvrti set.

Nastavio je Nikić u istom ritmu, razigrao se Kovačević, bili su Simić i Mašulović odlični u bloku, pratili su i Blagojević i Todorović, pa je na terenu postojao samo jedan tim.

Eksplodirala je Vojvodina u taj-breku, pokazala šampionsko lice, napravila je totalni preokret i trijumfalno završila meč.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Meč je imao dva poluvremena. Energija i sama igra bili su loši u prva dva seta, ali je u svemu ovome dobro je što su igrači se uzdignu, pokažu karakter, vrate se iz minusa, a posebno da četvrti i peti dobiju ubedljivo. Dobro je ovo da se malo trgnu, treba da popravimo početak utakmice i onda će i rezultat biti ubedljiviji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This