Radnički – Vojvodina NS seme 1:3 (25:22, 21:25, 24:26, 24:26)

Kragujevac: Sportska hala „Jezero“, sudije Gradinski i Stevanović, gledalaca 300.

Radnički: Milutinović, Antić, Goić, Vidović, Pantović, Ristić, Trivunić, Petrović, Jekić, Matić, Pantelić, Perović, Stevanović, Krstić.

Vojvodina NS seme: Simić, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Nikić.

Odbojkaši Vojvodine ostvarili su još jednu pobedu, pošto su u četvrtom kolu Superlige na važnom gostovanju u Kragujevcu slavili 3:1

Kragujevčani su poveli od starta meča (5:3, 7:5), posle bloka Vojvodina je izjednačila na 7:7, ali je domaćin dobrim servisom poremeto prijem gostiju i opet došao do značajne prednosti. Kod 17:13 za rivala, umesto Perića u igru je ušao Kovačević, ali su Novosađani i dalje puno grešili i samo dali krila odličnom domaćinu. Vrlo brzo trener Gavrančić je promenio i dizača, pa je umesto Todorovića ušao Radović. Vodio je Radnički 23:19, ali su nešto bolji servis i blok približili Vojvodinu na 22:23. Malo je nedostajalo do potpunog preokreta u ovom setu, Kragujevčani su ga ipak rešili u svoju korist – 25:22.

Uz manji broj grešaka i konkretniji servis odmah je i igra Vojvodine u drugom setu bila bolja. Na servis Blagojevića stigli su gosti do prednosti, a ubrzo je bilo i 7:3. Približio se protivnik, međutim crveno-beli su uspevali da drže odstojanje. I igra u polju je dobila na značaju, a isticao se libero Nikola Lakčević. Otišli su gosti na tehnički tajm-aut s rezultatom 12:8, ali su se Kragujevčani posle dobrog servisa približili na 10:12. Bilo je u jednom momentu i samo 15:14 za pulene trenera Gavrančića, ali je posle asa Nikića Vojvodina ponovo imala tri poena viška – 17:14. Blok je dominirao na strani crveno-belih i doneo im najpre vođstvo od 20:16, a onda i 22:17. Nisu dozvolili Novosađani nikakvo iznenađenje u finišu, sigurno su priveli set kraju za izjednačenje u setovima.

Na isti način poveli su Novosađani i u trećem periodu, ali je i domaćin pokazao odličnu igru, malo koristio i greške gostiju, te posle 7:5 za Vojvodinu izjednačio na 7:7. Bilo je to izjednačenje kratkog daha, nastavili su Novosađani da kontrolišu igru i imali vođstvo po dva i tri poena prednosti. Sa obe strane viđeno je puno lepih akcija, borbenosti u polju, domaćin se u nekoliko navrata vraćao, a u samom finišu najpre izjednačio (20:20), a onda i poveo (21:20). Posle servisa Perića, a onda i dobre odbrane Vojvodina je okrenula na 22:21, da bi na servis Jekića Radnički stekao prednost od 23:22. U igri nerava, konkretniji i sigurniji bili su Novosađani, još jedan dobar servis, ovoga puta kapitena Simića doneo je priliku za nešto više i novo vođstvo. Blokom je tačku stavio Nikić.

Usledio je još jedan lep i kvalitetan set, koji je samo potvrdio da će ove dve ekipe  u tekućoj sezoni voditi veliku borbu za vrh tabele. Gotovo se sve vreme igralo se poen za poen, da bi u drugom delu Radnički stigao dva poena prednosti – 17:15. Imao je domaćin i 21:18, ali su se onda razljutili Novosađani. Na servis je stao Todorović, a simultanku u bloku odigrali su Mašulović i Nikić, te doveli Vojvodinu do preokreta – 23:21. Hteli su brzo da završe posao crveno-beli, pa su prokockali dve meč lopte. Izjednačili su Kragujevčani na 24:24, ali su opet više umešnosti i preciznosti na kraju pokazali Novosađani i završili sa 26:24, za konačnih 3:1.

Podelite na društvenim mrežama
Share This