Aktuelnom šampionu Srbije predstoji težak period, koji će doneti mnogo izazova, važnih mečeva, ali i pokazati trenutnu spremnost Novosađana da igraju takve utakmice. Prvi u nizu susreta je derbi četvrtog kola Superlige protiv Radničkog, te sledi duel s Partizanom, pa dvomeč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a između ta dva susreta je i ligaško nadmetanje sa Ribnicom.

U Kragujevcu, u subotu, 26.oktobra, Vojvodinu čeka trenutni lider na tabeli, jer Radnički iz tri kola ima isto toliko pobeda. Neka pojačanja u timu rivala definitivno su urodila plodom, ali novosadski prvotimci na megdan putuju sa namerom da uknjiže nove bodove.

– Očekuje nas težak meč. U Radnički su stigli dobri igrači, pre svega iskusni, što je svakako adut našeg protivnika. Rezultatima su pokazali da žele ozbiljno se da umešaju u borbu za trofeje, ali to ne menja naš cilj u derbiju. Motiva ne manjka, želimo pobedu, ali moramo pružiti maksimum od prvog do poslednjeg poena. Prosturidarali smo Kragujevčane, mada, najvažnije je da razmišljamo o našoj igri – istakao je Stevan Simić.

Kapiten Vojvodine veruje da je njegov tim spreman za izazove koji ga očekuju u predstojećem periodu.

– Zaista sledi dosta važnih i teških mečeva, ali idemo korak po korak. Kada ćemo ako ne sada pokazati motiv i energiju, te to pretočiti na teren, posebno u međunarodnim utakmicama? Biće naporno, ali mislim da je kvalitet na našoj strani, da imamo dugačku klupu i da svako može da zaigra i doprinese dobrom rezultatu – poručuje Simić.

Meč u Kragujevcu počinje u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This