Vojvodina NS seme – Niš 3:1 (25:18, 22:25, 26:24, 25:17)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Radovanović (Stara Pazova) i Savić (Beograd), gledalaca 300.

Vojvodina: Simić 7, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 12, Buša, Blagojević 18, Radović, Todorović, Rudić, Perić 14, Nikić 13.

Niš: Lopa 7r, Pejčić 1, Nikić 1, Jović, Milovanović, Kovač, Keita 22, Stojković 4, Ikbajiri 18, Jelić 5, Milenković, Živanović, Jovanović.

Pokazali su prvotimci Vojvodine da imaju šampionski karakter i da su momci za velika dela. Na prethodni poraz u Subotici dali su najbolji odgovor u trećem kolu Superlige, pošto su na svom terenu savladali do sada neporaženu ekipa Niša 3:1 (25:18, 22:25, 26:24, 25:17).

Ušli su Novosađani maksimalno ozbiljno u duel sa nezgodnim rivalom, na servis Nikića Vojvodina se brzo odvojila, a raspoloženi su bili i Blagojević, Mašulović i Perić. Rutinski su crveno-beli priveli taj set kraju i poveli 1:0. I početkom drugog perioda na note Nikića i Mašulovića došli su domaćini do prednosti, ali su gosti uspeli da izjednače, a onda i da okrenu rezultat (16:12). Na servis Blagojevića i blok Mašulovića Vojvodina je izjednačila, ali nije iskoristila taj nalet da vrati taj set na svoju stranu. Sa druge strane mreže efikasni su bili Keita i Ikbajiri, ali očigledno da su oni bili dovoljni Nišu samo za počasni set. Vrlo brzo, crveno-beli su pokazali da je za nešto više potreban tim. Nikić je iskusno dirigovao, a energijom su ga pratili saigrači, najpre Mašulović, Lakčević, Simić, Blagojević, Perić, Todorović.

Posle simultanke Mašulovića poveo je domaćin 17:13, gosti su se približili samo na poen zaostatka, ali je njihovu seriju prekinio Nikić. Ipak, Niš je izjednačio, a posle dobre odbrane Perić je bio siguran i doneo set loptu. U bloku su bili neumoljivi Nikić i Mašulović za vođstvo od 2:1. Potpuno razigrani domaći odbojkaši u četvrtom setu pokazali su ko je šampion i ubedljivo rešili taj deo utakmice za pobedu od 3:1.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Zasluženo smo pobedili. U četvrtom setu smo prikazali najbolju igru, ali je bilo to dobro i u prvom. Važno je da smo posle gubitka drugog prelomili treći set. Posle poraza u Subotici smo odgovorili večeras na pravi način i pokazali da imamo karakter i kvalitet. Vremenom će to biti sve bolje.

Pavle Perić, igrač: Dobro smo se spremili za Nišlije, znali smo da su neugodni i da opasnost preti od njihova dva stranca. Međutim, mi ipak imamo veći broj kvalitetnih igrača, pokazali smo timski kvalitet i zaslužili smo bodove na domaćem terenu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This