Posle kiksa u Subotici svi u taboru aktuelnog šampiona imaju samo jedan cilj – da se vrate tamo gde su stali pre poraza od Spartaka, kod dobrih igara i serije od pet vezanih pobeda (memorijal i dve domaće utakmice). Novosađani veruju da je meč drugog kola Superlige bio samo jedan loš dan i korak nazad za dva koraka napred.

Priliku da to i potvrde imaće odbojkaši Vojvodine već u subotu, 19. oktobra, u trećem kolu domaćeg prvenstva.  U maloj sali Spensa u 18 časova odmeriće snage crveno-beli sa ekipom Niša, koja je jedina do sada neporažena u Superligi. Niš je u prvom i drugom kolu bio bolji od Partizana i Ribnice.

– Sigurno dolaze sa željom da odigraju što bolje, rasterećeno i motivisano. Sa druge strane, mi smo izgubili u Subotici i sada očekujem pozitivnu reakciju ekipe. Neće biti lako, ali smo na domaćem terenu, imamo kvalitet i treba da odigramo na našem nivou i da pobedimo – poručio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić ukazao je takođe na učinak Nišlija, ali i izrazio veru u dobar rezultat Vojvodine.

– Niš ima dva odlična krajnja napadača stranca, Keita i Ikbajiri, i na njima se i zasniva kompletna igra. Njih dvojica imaju i dobar servis, na to treba da obratimo pažnju. No, za nas je najvažnije da ekipa odgovori na pravi način i da pokažemo naš kvalitet i ostvarimo pobedu – istakao je Gavrančić.

Srednji bloker Nemanja Mašulović očekuje dobru igru i trijumf.

– Mislim da će biti jaka utakmica, Niš ove sezone ima dobru ekipu, ali ako primirimo njihov servis i što je još važnije odigramo na nivou, neće biti problema. Poraz u Subotici došao je u pravi čas, kada to rezultatski nije toliko važno, a verujem da smo iz toga i naučili da u svaki meč moramo ući maksimalno ozbiljno, jer protiv Vojvodine svi igraju specijalno motivisano – zaključio je Mašulović.

Ulaz u malu salu je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This