Pre četiri godine Vojvodina je sezonu otvorila utakmicom finala Superkupa na svom terenu. Novosađani su tada savladali Crvenu zvezdu i osvojili trofej. U četvrtak, 3.oktobra, u 19 časova, srpski šampion ponovo će biti domaćin u borbi za pehar Superkupa. I rival će biti isti.

Uoči ovog susreta svi u taboru Vojvodine iskreno veruju da će se u maloj sali Spensa ponovo radovati i da će tako na najlepši način otvoriti novu sezonu. Upravo tim povodom, u klupskim prostorijama održana je konferencija za novinare, na kojoj su optimizam izrazili šef stručnog štaba Siniša Gavrančić i igrači Stevan Simić i Miloš Nikić.

– Crvena zvezda je u odnosu na prošlu sezonu promenila nekoliko igrača, otišao je par srednjih blokera, Mašulović i Jovanović, primač Pavlović, dok su svi ostali tu. Dobro se znamo, oni imaju kvalitetnu ekipu, koja će sigurno biti u vrhu. Mi smo se kompletirali, imamo dobar tim, kvalitetne igrače, predano smo radili i verujem da ćemo sezonu otvoriti trofejom. Domaći teren nije nikako pritisak, breme nosimo samim tim što smo Vojvodina i to je tako, to je izazov. A domaći teren može biti samo prednost. Verujem u kvalitet igrača i u željeni rezultat – poručio je Gavrančić.

Kapiten Stevan Simić istakao je da svi posle napornih priprema jedva čekaju borbu i važne utakmice:

– Stvorili smo sjajnu atmosferu i odličnu energiju. Superkup bi nam mnogo značio, bio bi pravi podstrek za celu sezonu. Svi smo dobro, naš kondicioni tim se pobrinuo da budemo spremni, a znači nam svakako to što igramo pred našom publikom. Zato ovom prilikom i pozivam navijače da ispune tribine, a verujem da se posle evropskog zlata odbojka sve više vraća u Srbiju.

Iskusni Miloš Nikić predočio je važnost pobedničkog otvaranja sezone, kao i same utakmice.

– Sigurno je jako važno da krenemo što bolje, da sve što smo radili na treninzima pokažemo i na terenu. Bilo bi mnogo lakše kada bismo sezonu počeli trofejom. U dobroj smo formi, naravno nismo na vrhuncu, dosta je rada pred nama, ali mislim da smo u ovom momentu dovoljno dobri da osvojimo pehar – zakjučio je Nikić.

Ono što će samu sportsku priredbu učiniti još većom jeste i uspeh naše muške reprezentacije koja je postala evropski šampion. Nekolicina zlatnih ulepšaće veče u maloj sali Spensa, a za sada su dolazak potvrdili selektor Slobodan Kovač, Marko Podraščanin i Nikola Jovović, uz predstavnike Saveza.

– Želim da čestitam igračima i selektoru na sjajnom uspehu. To je za nas motiv više, podstrek i obaveza da još više radimo, jer smo u zemlji šampiona – izjavio je Siniša Gavrančić, a u čestitkama su se pridružili i Simić i Nikić.

Ulaz je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama