Vojvodina NS seme pobednik je Memorijala velikana 2019, pošto je u odlučujućoj utakmici savladala ekipu ACH Volley rezultatom 3:2 (15:25, 25:22, 20:25, 25:19, 15:9). Treće mesto pripalo je timu Calcit Volley-a, a četvrtu poziciju zauzela je zagrebačka Mladost. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Blagojević iz tima domaćina .

Novosadski prvotimci otvorili su loše meč, a bez dobrog prijema, organizacije i servisa nisu mnogo mogli protiv raspoloženih Ljubljančana. Rival je dobro servirao, bio konkretan i siguran u napadu, pa je za kratko vreme stvorio visoku prednost i sačuvao je do kraja. Na sličan način tekao je i drugi set, ali je u završnici ulazak Bajandića i Negića umesto Perića i Brborića doneo osveženje, u isto vreme i mirnoću i energiju. Na visini zadatka bili su Simić, Mašulović, Blagojević, a neke ključne lopte rešavao je i Kovačević. Bilo je to dovoljno za veliki preokret Vojvodine, koja je izjednačila na 1:1.

Ipak, usledile su opet oscilacije, što je odličnom protivniku samo pomoglo da povede 2:1 u setovima. Tvrdo i borbeno igralo se u četvrtom setu, bio je to možda i najlepši set na turniru. Vodio je domaćin, ACH Volley je pretio, sa vremena na vreme se sasvim približio, ali je u finišu seta siguran na servisu bio Bajandić i pomogao svojoj ekipi da stavi tačku na set i izbori se za taj-brek. Najbolju partiju pružili su prvotimci Vojvodine u petom setu, potpuno su se razigrali, bili odlični u bloku, ali i u realizaciji napada i na servisu. Borili su se za svaku loptu u polju, brzo su stekli opipljivu prednost, na promenu strana otišli sa 8:5, a onda blokom totalno matirali rivala – za konačnu radost i trijumf na turniru posvećenom odbojkaškim legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić okarakterisao je turnir kao dobru proveru za početak, iako su falila dva igrača, koja su trenutno na Evropskom prvenstvu. Nagrade su podelile ćerke velikana Sonja Petrović i Lana Dabić, dok je turnir svečano zatvorio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Ognjen Cvijetićanin.

– Bilo je grešaka i oscilacija, ali smo igrali sve bolje kako je turnir odmicao. Isprobali smo sve igrače, pa i u ovom odlučujućem meču i pokazali da imamo širok spektar prvotimaca i da svako može doprineti. Verujem da će do početka sezone, do utakmice Superkupa sve to biti kako treba.

Najbolji igrač turnira, Aleksandar Blagojević, koji se tek pre nekoliko dana priključio ekipi, pokazao je zavidan nivo forme i zasluženo poneo nagradu.

– Što se mene tiče najbitnije je da smo pokazali upornost. Nijednu utakmicu  nismo lako dobili, šta više, uvek smo startovali loše. Ali, pokazali smo karakter, što se meni jako sviđa, kada nije išlo držali smo se zajedno, pobedili sopstvenu nelagodnost i uvek okretali u našu korist. Borbenost i atmosfera su najvažniji u ovom momentu, a bolja forma i uigranost će uz to i brže doći – poručio je Blagojević.

Rezultati trećeg kola

Calcit Volley – HAOK Mladost  3:2 (25:19, 25:16, 16:25, 23:25, 15:12)

Vojvodina NS seme – ACH Volley 3:2 (15:25, 25:22, 20:25, 25:19, 15:9)

Plasman

1. Vojvodina          3  3  0  9:5  7

2. ACH Volley       3  2  1  8:7  5

3. Calcit Volley      3  1  2  7:8  4

4. HAOK Mladost  3  0  3  5:9  2

Podelite na društvenim mrežama
Share This