Međunarodni seniorski turnir „Memorijal velikana“ pobedama su otvorile ekipe ACH Volley i Vojvodina NS seme. Ljubljančani su u jednom neizvesnom i uzbudljivom meču u prvoj utakmici prvog kola savladali Calcit Volley 3:2 (25:16, 22:25, 24:26, 25:22, 15:12), dok su Novosađani u takođe zanimljivom meču, koji je imao „dva poluvremena“, bili bolji od Mladosti – 3:1 (23:25, 32:30, 25:17, 25:21.

Šampion Srbije je dobro otvorio meč, posle asa Blagojevića povela je Vojvodina 12:10, da bi vrlo brzo imala i tri poena prednosti. Ipak, rival je iskoristio greške domaćina, blokom je stigao do izjednačenja, a onda je u neizvesnoj završnici bio mirniji i konkretniji. Držali su se Zagrepčani i u drugom periodu, ali kako je meč odmicao crveno-beli su igrali sve bolje. Dominirao je u tim momentima Aleksandar Blagojević, pridružio mu se i Pavle Perić, pa se ušlo u maratonsku završnicu. U takvom finišu presudili su kvalitet, ali i odvažnost Vojvodine. Nikić je uspeo da pomogne i smiri prijem, Mašulović i Simić su dobro radili posao na mreži, pa su Novosađani izjednačili rezultat na 1:1. Nakon toga svi su se razigrali, domaćin je potpuno preuzeo kontrolu, dobio naredna dva seta i stavio tačku na meč.

Između dve utakmice upriličena je ceremonija svečanog otvaranja, a turnir je otvorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Siniša Gavrančić: I ova utakmica je pokazala da smo bazični deo priprema dobro uradili. To se najbolje videlo u drugom delu. Kako je meč odmicao mi smo bili sve bolji. Bilo je oscilacija, videli smo šta treba da popravimo, ali bilo je i dobrih stvari. Na kraju je najvažnija pobeda.

Stevan Simić: Najbolja probera za početak sezone, počeli malo lošije, ali poen po poen, uklapali smo se, igrali smo sve bolje i na kraju rešili u našu korist.

Drugog dana u 17 časova Vojvodina će snage odmeriti sa ekipom iz Kamnika, a posle toga (19.30) sastaće se ACH Volley i HAOK Mladost.

Tabela:

1. Vojvodina          1  1  0  3:1  3

2. ACH Volley        1  1  0  3:2  2

3. Calcit Volley      1  0  1  2:3  1

4. HAOK Mladost  1  0  1  1:3  0

Podelite na društvenim mrežama
Share This