Tradicionalni međunarodni seniorski turnir „Memorijal velikana“ biće odigran od 20. do 22. septembra, u Novom Sadu, u maloj sali SPC „Vojvodina“. Još jednom će odbojkaši, treneri, odbojkaški radnici, veterani i mnogi drugi, kroz magičnu igru na mreži evocirati uspomene na legende ovog sporta, Žarka Petrovića i Radovana Dabića.

Ove godine u tri dana i šest utakmica snage će odmeriti, osim domaćina Vojvodine, i ACH Volley iz Ljubljane, Calcit Volley iz Kamnika i HAOK Mladost i Zagreba. Tim povodom u klupskim prostorijama održana je konferencija za novinare.

Generalni direktor Nikola Salatić s posebnim emocijama najavio je turnir.

– Žare i Raša su bili moji prijatelji, ne samo odbojkaški, nego i životni. Zato mi je teško dok pričam, ali je ovaj memorijal lepa prilika da evociramo uspomene i čuvamo sećanje na njih. I igrački, turnir će biti kvalitetan, zanimljiv, gosti će nam biti dobre ekipe, dve prvoplasirane iz Slovenije i prvak Hrvatske. Biće to i generalna proba za novu sezonu, iako nećemo biti kompletni, jer su nam Todorović i Lakčević na Evropskom prvenstvu. Pozivam i publiku da dođe, da vidi i podrži jednu novu ekipu. Momci su već napredovali, a imaju još prostora za to.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić podsetio je da se ekipa već dva meseca priprema za novu sezonu.

– Zadovoljan sam time kako su momci radili, napravili smo dobre temelje na kojima treba da gradimo ambicije za novu sezonu. Bazični deo je urađen, a kroz utakmice se spremamo za takmičenja. Turnir će dobro doći da vidimo gde smo, da izrotiramo sve igrače, sa glavnim ciljem da pripremimo ekipu za prvi meč, a to je Superkup – istakao je Gavrančić.

Pavle Perić je u Sloveniji pokazao dobre partije, a očekuje da u Novom Sadu u ova tri i on i saigrači igraju još bolje.

– Ovo je poslednja provera pred  početak takmičarske utamice. Igrali smo pre desetak dana sa ovim timova, koji dolaze kod nas, a ovo je prilika da vidimo gde smo i koliko još treba da radimo. Podrška navijača je uvek važna, a mislim da je ona još bitnija za našu prilično novu ekipu. Zato očekujem publiku na tribinama, jer bi to bio lep uvod u sezonu – poručio je Perić.

Program

 Petak, 20.septembar

ACH Volley – Calcit Volley 17 časova

Vojvodina – HAOK Mladost 19.30

Subota, 21. septembar

Vojvodina – Calcit Volley 17

HAOK Mladost – ACH Volley 19.30

Nedelja 22.septembar

Calcit Volley – HAOK Mladost 11

Vojvodina – ACH Volley 13.30

Podelite na društvenim mrežama
Share This