U martu ove godine Odbojkaški klub Vojvodina pokrenuo je jedan od najveselijih projekata – osnovan je zvaničan fan klub OK Vojvodina. Od tog momenta do kraja sezone broj članova svakim danom se sve više povećavao, a fanovci, kako mi volimo da zovemo naše članove, učestvovali su u mnoštvu lepih akcija. Devojčice i dečaci, pa i oni stariji, aktivno su učestvovali u organizaciji utakmica, navijanja, redovno su prisustvovali sastancima i druženjima u klupskim prostorijama, na kojima su sami pravili transparente, rekvizite, donosili i realizovali nove ideje, dok je klub svima obezbedio majice, mnogo poklona, materijal za rekvizite i gotove rekvizite. Takođe svi fanovci dobili su članske karte. Ono čemu su se fanovci najviše radovali jesu druženja sa igračima, upoznavanje, odlazak na trening uoči plej-ofa, pisanje pisama podrške, pesama, kao i putovanje na dve utakmice finala i radost sa ekipom povodom osvajanja titule.

Kao i ekipa, tako je i fan klub imao mali letnji odmor, ali ovih dana ponovo kreće u akciju. Energija devojčica i dečaka bila je dovoljna da klub pokrene novi projekat, koji će po svemu biti poseban u regionu, a možda i jedinstven.

Projekat „Vošine frajlice i derani“ osmišljen je kao kreativna sekcija, koja će funkcionisati u okviru Fan kluba OK Vojvodina, a sve u cilju daljeg marketinškog razvoja, podsticanja društvene odgovornosti, još većeg približavanja deci, otvaranja novog prostora za isticanje umetničkih sposobnosti članova fan kluba, osmišljavanje zabavnog programa i sadržaja bliskog mladima, na utakmicama, promocijama i društvenim mrežama.

U okviru sekcije stari i novi članovi fan kluba dobiće prostor da sami osmišljavaju priloge, prave fotografije, razgovaraju sa igračima, pišu, snimaju, uključuju se uživo sa utakmica, rade intervjue, ali  isto tako i da u nekim prilikama osmišljavaju plesne i folklorne tačke, da pevaju, crtaju, da smišljaju novu Vošinu pesmu u tinejdžerskom duhu, rade nagradne igre i mnogo toga još. Sve to biće plasirano na klupskom youtube kanalu sa znakom “Vošine frajlice i derani”, na našim profilima na društvenim mrežama, ali  pre svega na novom profilu Fan kluba, kao i u časopisu. Članovi fan kluba i sekcije, koji se budu opredelili za medijski deo, orijentisaće se na teme bliske njima (gde je rođen igrač, šta voli da jede, ko mu je najbolji drug, da li ima tremu, ima li ritual poseban za utakmicu, čime se počasti posle pobede, kako preživljava poraz, koju muziku sluša itd). S jedne strane, bilo bi to nešto što mladi naraštaji vole da pitaju i žele da znaju o sportistima, a s druge strane mi bismo i na takav način predstavili naše igrače javnosti. Takođe, biće tu još mnogo veselih i zabavnih priloga. Osim navedenih aktivnosti Fan klub OK Vojvodina će u okviru sekcije biti otvoren i za mnoge druge talente i ideje, koje mogu predložiti sama deca.

Izuzetno važan deo projekta, po ugledu na nekadašnje školske sekcije, biće redovne potpuno besplatne obuke, radionice i predavanja, koja će tokom cele sezone biti održavana u prostorijama kluba i to sa iskusnim i renomiranim predavačima u datim sferama. Biće tu radionice i predavanja na temu televizije, snimanja, voditeljskog i reporterskog posla (od ponašanja, imidža do realizacije), bavićemo se fotografijom sportskom i zabavnom, pisanim novinarstvom, ilustracijom i crtanjem, društvenim mrežama, marketingom…U svakom slučaju biće to prilika za sve osnovce i srednjoškolce, koji vole odbojku i Vojvodinu, da uz volju, želju i hrabrost, nauče mnogo toga, da iskažu talente, pojave se u javnosti, budu deo mnogih klupskih aktivnosti, utakmica, priredbi, ali na jedan kulturan i odmeren način u pravom novosadskom i sportskom duhu. Naravno, biće dobrodošli iIi oni, koji o odbojci i Voši znaju malo, ili ne znaju ništa, a mi ćemo im pomoći da nauče i zavole.

Sekcija “Vošine frajlice i derani” ima već i svoj logo, a kada počnu aktivnosti klub će obezbediti i majice sa istim znakom.

Već ovih dana biće održani prvi sastanci, upoznavanja, a prve radionice (svaka će biti, zbog škole, vikendom), planirane su već za kraj avgusta, početak septembra. Zato pozivamo sve zainteresovane da nam pišu na naše profile na društvenim mrežama, na e-mail tatjana.marovski@okvojvodina.org, ili da se jave na 0604470015. Ako volite svetla, reflektore, kameru, da fotkate, ili da se fotkate, da pričate, pevate, igrate, crtate, ili pak nešto drugo, dođite i budite deo jedinstvene priče. Postanite Vošina frajlica – ili deran.

Podelite na društvenim mrežama
Share This