Nova priča, stare ambicije – jednoglasna je poruka sa prvog okupljanja u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina, a uoči početka priprema za novu sezonu. U nedelju uveče članovi menadžmenta i stručnog štaba održali su sastanak sa igračima u konferencijskoj sali  kluba, istakli ciljeve i predočili plan priprema.

Na prvu „prozivku“ javilo se 18 igrača, među kojima je bilo i dosta novih imena: Neđeljko Radović, Boris Buša, Aleksandar Đurić, Radoslav Brborić Veljko Prišić, David Rudić, Aleksa Šarović, Lazar Bajandić, Aleksandar Bošnjak, Stefan Negić, Nikola Vujović, Pavle Perić, Medak, Vuk Todorović, Aleksa Kozić, Boško Bojičić, Filip Kovačević i Andrej Rudić. Ovih dana ekipi će se priključiti i Nemanja Mašulović, Miloš Nikić, te u zavisnosti od obaveza u reprezentaciji i Stevan Simić. Takođe uskoro će biti poznato da li će na poziciji korektora, uz Bušu, ostati Viecki, ili će prvi tim dobiti još jedno pojačanje. Kao i svake godine, pripreme sa seniorima počeće i dosta mladih talentovanih igrača, koji će tako biti na oku trenerima, učiti, sticati iskustvo, ali koristiti svaki momenat da se nametnu i možda izbore mesto u prvom timu.

– S velikim ambicijama počinjemo pripreme i dočekujemo novu sezonu. Preko 20 igrača proći će te pripreme, kako bismo selektovali najbolje i najspremnije. Na početku ćemo uraditi testove i ponoviti ih u dogledno vreme da vidimo koliko je ko napredovao, fizički i igrački. Najveće pojačanje svakako je Miloš Nikić, ujedno i najveći transfer mnogo godina unazad. Naši mladi momci imaju podršku svih nas, ali je jako važno da je imaju i na terenu. Zato je potreban Nikić. No, tu su i sada već starosedeoci Simić, Todorović… Birali smo igrače ne samo po kvalitetu, nego što je još važnije i po karakteru. Verujem da smo napravili tim pobednika. Uz Bušu čekamo još jednog korektora, uskoro ćemo znati da li stiže još jedno pojačanje, ili ostaje Viecki – izjavio je predsednik kluba Dragoljub Zbiljić.

Ove sezone, između ostalog i zbog mnogo novih imena, pripreme počinju nešto ranije, već u ponedeljak, 22.jula.

– Ima dosta novih igrača, ali zato smo krenuli na vreme i verujem da ćemo namestiti da sve bude kako treba do početka sezone. Najpre ćemo raditi detaljna testiranja, a onda se okrećemo radu. Veći deo priprema obavićemo u Novom Sadu, nakon čega ćemo imati turneju u Sloveniji. Za sada planiramo 12 utakmica do početka sezone, računajući i naš turnir – istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Novi korektor u redovima Vojvodine Boris Buša očekuje dobar rad i dobru atmosferu.

– Okupili smo se ranije, sledi naporan rad i verujem da ćemo spremni dočekati sezonu. Ambicije Vojvodine su uvek velike, idemo korak po korak kako bismo ispunili zadate ciljeve – zaključio je Buša.

Podelite na društvenim mrežama
Share This