Ovog leta šampion Srbije definitivno radi na dva polja. Na prvom, u skladu sa onim što Vojvodinu krasi decenijama, u prvi tim selektirani su talentovani mladi igrači, Mašulović, Buša i Kovačević, ali su isto tako dugogodišnje ugovore potpisali crveno-beli kadeti i juniori. Kao što je i najavljivano, na drugom polju, jednako važnom radilo se na tome da se mladi tim visokog potencijala nadogradi iskustvom, a sve u cilju željenog ishoda u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Upravo zbog toga, u Novi Sad je stigao i potpisao ugovor na  jednu sezonu, za sada, proslavljeni odbojkaš, nekadašnji reprezentativac, primač Miloš Nikić. On je prošao sve zadravstvene preglede i testove i u ponedeljak će sa ekipom početi pripreme za novu sezonu.

– Drago mi je što samo realizovali ovaj ugovor, što sam sada deo Vojvodine, deo projekta i visokih ambicija kluba, na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem. Zadovoljan sam što se na ovakav način vraćam u srpsku odbojku, mada znam da su  i evropski ciljevi visoki. Trudiću se da pomognem svojim iskustvom, da doprinesem znanjem, zalaganjem, energijom i željom – istakao je Nikić.

Dolazak iskusnog primača raduje i sportskog direktora Slobodana Boškana, koji ovih dana radi dalje sa ostalim članovima menadžmenta da dodatnim pojačanjima.

– Dolasci i  odlasci su sastavni deo sportske ekipe, posebno  jednog tima kao što je Vojvodina. Svako ima mogućnost da nastavi karijeru u inostranstvu. Mi imamo dva težak zadatak, da mlade igrače izvodimo na put, afirmišemo ih, ali svi oni koji pokažu kvalitet posle nekoliko godina žele da karijeru nastave u velikim evropskim ligama. Naravno, mi moramo da nastavimo dalje i gradimo tim. Zato smo plejadi mladih igrača i dodali odbojkaša kakav je Miloš Nikić. On je veliko odbojkaško ime i s razlogom je deveden. Imamo velike ambicije, a on svojim kvalitetom, načinom igranja, treba da nam pomogne da te ambicije ostvarimo – poručio je Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This