Povodom turnira 4. grupe I vikenda II Lige nacija 2019, koji će se odigrati od 31. maja do 2. juna, u Media info centru SPC “Vojvodina” u Novom Sadu je održana konferencija za novinare, na kojoj su se predstavnicima medija obratili Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu, Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, i Slobodan Boškan, sportski direktor OK Vojvodina NS seme.

Organizator turnira je Odbojkaški savez Srbije, tehnički organizator OK Vojvodina NS seme, a pokrovitelji Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Srbija će  biti domaćin 4. grupe I vikenda od 31. maja do 2. juna selekcijama Francuske, Rusije i Japana u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu. Srbija će u 1. kolu, u petak, 31. maja, igrati protiv Japana od 17.00 časova. U 2. kolu, u subotu, 1. juna, Srbija će igrati protiv Francuske od 19.00 časova, a u isto vreme, u poslednjem kolu, u nedelju, 2. juna, odmeriće snage i sa Rusijom.

– Svim srcem uvek stajemo uz odbojku, koju krasi velika tradicija u gradu i zemlji. Znamo koliki značaj za grad ima OK Vojvodina, a uz to odbojka kao olimpijska disciplina je kod nas veoma uspešna. Zato smo i sada maksimalno podržali, stali smo u službu na svakom polju, u simbiozi sa pokrajinom. Koristim priliku da pozovem sve građane koji vole odbojku i reprezentaciju, da dođu, podrže i učine priredbu još lepšom – istakao je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez zahvalio se gradonačelniku Milošu Vučeviću na podršci, kao i predsedniku Saveza Zoranu Gajiću:

– Hvala svima koji su pomogli da turnir Lige nacije bude održan u Novom Sadu. Ovaj grad ima poseban odnos prema odbojci, Vojvodina je natrofejnija, dala je mnogo osvajača reprezentativnih medalja i ako je Novi Sad u nekom sportu prepoznatljiv kao brend onda je to baš odbojka. Ovo takmičenje takođe je značajno, jer smo kao reprezentacija imali uspehe, a osim naše selekcije građani će moći da vide i dve veselike Rusiju i Francusku, kao i odlični Japan. Za sve ljubitelje odbojke biće to u pravom smislu sportska poslastica. Hoću da spomenem i Balkans kids festival, koji će biti održan 1.juna kao jedan lep projekat, koji okuplja dečake i devojčice iz balkanskih federacija. Ovim putem bih pozvao decu da podrže ovaj festival, sa kojeg se mogu preseliti u veliku dvoranu i uživati u utakmicama Lige nacija. Naravno, ništa ovo ne bi bilo moguće bez tehničke podrške i organizacje OK Vojvodina. Hvala i gospodinu Zbiljiću što je u pregovorima sa Gajićem izvojevao da turnir bude ovde.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić kao jednu od karakteristika nekada Svetske lige, sada Lige nacija, naveo je i to da je ovo jedna od retkih prilika da navijači vide našu reprezentaciju na domaćem terenu, osim ako se ne organizuje evropsko i svetsko prvenstvo, ili pak olimpijske igre, što je misaona imenica.

– Nadam se da će publika ispratiti mušku selekciju, kao što je to učinila i u Beogradu kada je igrala ženska reprezentacija. Treba igrače podržati i poštovati ih, jer je ovo takmičenje naporno, prelazite s kontinenta na kontinent, putuje, igrate, trenirate… To je veliki turnir izdržljivostiI i za veliko je poštovanje pokušaj svih igrača, naravno iz svih ekipa, da se pokažu u najboljem izdanju. Novi Sad zna se šta je, kao i OK Vojvodina, sve što bih rekao ponovio bih se. Lično sam srećan što će ovde biti turnir – poručio je Gajić.

Sportski direktor OK Vojvodina Slobodan Boškan istakao je da je velika čast to što je klub dobio organizaciju, a u isto vreme i velika obaveza.

– Svesni smo koliko su kriterijumi FIVB visoki, ali Vojvodina se dugo bavi ovakvom vrstom manifestacije. Dobili smo pomoć od grada, gradonačelnika Vučevića, pokrajine, pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu, a tu je i velika podrška Odbojkaškog saveza Srbije. Iza nas je jedna dobra sezona, naši navijači su imali prilike da uživaju u lepim utakmicama plej-ofa,  a ovo je nastavak toga. Ljubitelji odbojke imaće sada šansu da vide vrhunske igrače, pa verujem da će turnir ispratiti i poklonici odbojke iz drugih gradova, odbojkaški radnici, igrači… Treba da damo podršku našoj reprezentaciji – zaključio je Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This