Kadeti Vojvodine NS seme osvojili su srebrnu medalju na finalnom turniru Prvenstva Srbije, koji je odigran u sportskoj dvorani u Petrovaradinu. Novosađani su u odlučujućem meču izgubili od Crvene zvezde 1:3 (23:25, 28:26, 10:25, 11:25), dok su prethodna dva dana odigrali praktično u jednom dahu, pokazali potencijal i bez izgubljenog seta stigli do finala. Imali su svoje šanse u prvom delu utakmice puleni Strahinje Kozića, bili nadomak osvajanja prvog seta, ali su Beograđani bolje servirali u završnici  i bili sigurniji. Nisu se predavali Vošini kadeti, dobili su težak drugi set, ali su nakon toga, posle serije odličnih servisa protivnika, stali. Bio je osetan pad energije i koncentracije, fizički je rival bio jači  i zasluženo slavio.

U utakmici za treće mesto Mladi radnik je savladao ekipu Kikinde 3:1. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ognjen Niketić (Crvena zvezda), najbolji dizač je Aleksa Kozić (Vojvodina NS seme), primač Uroš Ubiparip (Mladi radnik), smečer Dušan Nikolić (Crvena zvezda), bloker Miloš Bojović (Vojvodina  NS seme), libero Marko Milenković (Crvena zvezda). Nagrade su uručili generalni direktor Crvene zvezde Ana Avramović, sportski direktor OSS zadužen za mlađe nacionalne selekcije Bogdan Sretenović, proslavljeni reprezentativac Vasa Mijić, sportski direktor OK Vojvodina Slobodan Boškan i generalni sekretar OK Vojvodina Dragan Čučković.

– Nemam šta da zamerim mojim igračima. Bili smo najmlađa ekipa na turniru, u kojoj će većina i sledeće godine biti u kadetskoj konkurenciji, a neki i posle toga. Kao što sam već govorio, sa jasno zacrtanim ciljem smo okupili ova godišta, da radimo na duže staze i da posle selektiramo. Ovo je za njih prvo takvo iskustvo, imali su dobru sezonu, osvojili prvo mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi, igrali jako dobro prva dva dana ovog turnira i na kraju su malo poklekli. Crvenoj zvezdi treba čestitati, zasluženo je osvojila prvo mesto, fizički je bila iznad nas i to je presudilo – rekao je trener Vojvodine Strahinja Kozić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This