Posle pobede u Novom Sadu, prvotimci Vojvodine NS seme došli su samo na korak do titule – i to treće uzastopne. Na svom terenu odigrali su puleni trenera Siniše Gavrančića hrabro, strpljivo i uporno, a u dva važna momenta pokazali su snagu i karakter koji krasi samo velike ekipe. Naime, posle izgubljenog prvog seta, naredna dva su odigrali sjajno i okrenuli, da bi još jednom potvrdili sigurnost kada su se nakon 20:23 u četvrtom periodu vratili, izdržali neizvesnu završnicu i stavili tačku na meč.

U sredu, 1.maja, u Beogradu, imaće prvu meč loptu za titulu, a četvrti duel Crvena zvezda – Vojvodina počinje u 18 časova.

– Jako je važno što smo u teškim momentima pokazali smirenost, pribranost, volju, ali pre svega kvalitet. Takođe, rad i neka naša vizija su se isplatili, potvrdili smo da imamo dugačku klupu i da su svi spremni da doprinesu. No, kao i posle svakog meča uvek ističem da se to mora što pre zaboraviti i maksimalno se okrenuti narednoj utakmici. Idemo korak po korak – izjavio je trener Siniša Gavrančić.

Naravno, mesta opuštanju nema, za odbranu titule potrebna je nova kvalitetna partija, kao i borbenost, motiv i energija.

– Sličan meč onom iz Beograda, igrali smo sve bolje kako je vreme odmicalo, s tim da je četvrti set bio neizvestan, ali smo odoleli svemu i pokazali kvalitet. Fali nam još jedna pobeda, nadam se da ćemo uspeti da ponovimo ovakvu igru i rezultat, a onda se i radovati uspehu – poručio je David Mehić.

Kapiten Crvene zvezde Vlado Petković nada se majstorici.

– Mislim da je ovo lepa slika finala i da gledamo dobru i zanimljivu odbojku. Iskreno, voleo bih petu utakmicu, pa onda ko pobedi. Vojvodina je do sada bila bolja u nekim stvarima, a sve su to nijanse. Nama ostaje da se odmorimo, napravimo dobar trening i učinimo sve da ostvarimo pobedu. Mislim da nema veze da li je domaći teren, treba igrati. Mi smo uradili sve, svako je dao svoj maksimum, nemamo toliko dugačku klupu kao Vojvodina – rekao je Petković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This