Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 3:1 (22:25, 25:18, 25:20, 26:24)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Janković i Simonović, gledalaca 1000.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Vučićević 23, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 10, Viecki 3, Kujundžić 2, Kostić, Mehić 14, Radević, Todorović 1, Rudić, Perić 7.

Crvena zvezda: Meljanac 1, Jevtić, Petković, Đurđević, Tadić, Mašulović 10, Petrović 2, Nejić 12, Jovanović 6, Dodić 18, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović 8.

Odbojkaši Vojvodine NS seme stigli su na korak do titule, pošto su u trećoj utakmici finala plej-ofa na svom terenu savladali Crvenu zvezdu 3:1 i tako u ovoj seriji poveli 2:1.

Otvorili su gosti bolje ovaj meč, poveli 6:4 posle bloka, ali je Mehić servisom doneo izjednačenje. Još jednom je Zvezda imala prednost, nakon čega su se domaći razigrali, okrenuli i gotovo do samog kraja bili u vođstvu. Falilo je Novosađanima koncentracije, bolje igre u odbrani i realizacije u napadu, da ovaj set i definitivno prelome. Greškama su dali priliku raspoloženom rivalu da u finišu preokrene i povede 1:0.

Igralo se poen za poen u drugom periodu sve do sredine, kada je trener Gavrančić zamenio primače (Perić ušao umesto Kujundžića), ali je i Vojvodina poboljšala odbranu, servis i napad. Perić je doneo osetnih 16:13, a nedugo posle toga Vučićević je bio precizan za 18:14. U bloku je blistao Simić, pa je domaćinu ostalo da uz maksimalnu koncentraciju privede ovaj set kraju za 1:1. Imali su gosti u trećem setu samo na početku prednost (5:2 i 8:5), kada je Vojvodina dodala gas i inicirala preokret. Posle kontre Kovačevića stigao je domaćin na poen zaostatka (8:9), da bi Vučićević doneo prvo vođstvo – 10:9. Iskoristio je odmah posle toga Perić kontru, još jednom je bio precizan Vučićević za odlazak na tehnički tajm-aut s rezultatom 12:9. Nisu dozvolili novosadski  crveno-beli protivniku ni da pomisli na vraćanje u igru,pucao je domaćin iz svih oružja, a tačku je blokom stavio Kovačević.

Imala je Vojvodina igru i u četvrtom periodu, posle bloka Vučićevića bilo je na tehničkom tajm-autu 12:10, a onda je isti igrač doneo i 13:10. No, pobrinuli su se gosti da ovaj set postane prava drama, a malo su greškama pomogli i Novosađani. U finišu je Crvena zvezda imala i 23:20, ali je tada šampion pokazao snagu i upornost. Ustala je i publika, koja je bez sumnje bila igrač više, pa su domaći prvotimci na krilima navijača izborili maratonski finiš. Blok Simića približio je Vojvodinu na samo poen zaostatka, usledilo je izjednačenje, gosti su stigli do set lopte, međutim okrenuli su novosadski prvotimci, a onda u bloku opet bio neumoljiv Simić za pobedu od 3:1.

Prvu priliku da odbrani najvažniji trofej i osvoji treću titulu zaredom, imaće Vojvodina u sredu, 1.maja, u Beogradu.

Siniša Gavrančić, trener Vojvodine: Bilo je neizvesnije nego u drugom meču, a mojim momcima čestitam što su u toj egal završnici bili pribraniji, bolji i priveli kraju utakmicu u našu korist. No, moramo ovo što pre zaboraviti i koncentrisati se samo na četvrti meč u Beogradu. Činjenica je da su i izmene urodile plodom, Perić je uneo svežinu, tako da je to što smo tokom sezone svima davali šansu, tek sad dobilo na težini. Zamisao je bila upravo ta da svi imaju dovoljno utakmica u nogama, pa kada treba da mogu pomoći i igrati ovakve mečeve.

Stefan Kovačević, srednji bloker Vojvodine: Jako važna pobeda za nas, idemo u Beograd s rezultatom 2:1 i verujem da već tamo možemo podići pehar. Presudili su na ovoj utakmici motivacija i publika. Slično kao i u drugoj utakmici, okrenuli smo posle izgubljenog prvog seta, mada je sada bilo nekoliko momenata kada smo se vraćali, čime smo  potvrdili naš karakter i kvalitet i pokazali da smo bolji i spremni za ovakve utakmice.

Tomislav Kukanjac, trener Crvene zvezde: Još jedna dobra utakmica Vojvodine, koja je igrala na istom visokom nivou, kao u Beogradu. Nije lako, morate biti stalno na maksimumu da biste prelomili protiv takvog rivala. Imamo šansu da probamo da uvedemo finale u peti meč, pa ćemo da vidimo kako će da bude.

Podelite na društvenim mrežama
Share This