Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 1:3 (24:26, 18:25, 25:16, 23:25)

Novi Sad: mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 1100, sudije Simonović i Janković.

Vojvodina NS seme: Simić 6, Vučićević 21, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 3, Viecki 1, Kujundžić 11, Mehić 19, Radević 3, Todorović, Rudić, Perić.

Crvena zvezda: Meljanac, Jevtić, Petković 1, Đurđević, Tadić, Mašulović 9, Petrović, Nejić 12, Sinđelić, Jovanović 8, Dodić 17, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović 15.

Nije uspela Vojvodina, uprkos lepoj podršci navijača, da dođe do početne prednosti u finalu plej-ofa, pošto je u prvoj utakmici na svom terenu izgubila od Crvene zvezde 1:3.

Povela je Vojvodina u prvom setu i praktično do kraja kontrolisala igru. Servisima Vučićevića već na početku su Novosađani stigli do osetne prednosti, koju su čuvali sve do 22:20, kada je Zvezda napravila seriju i izjednačila. Imali su domaći i set loptu, ali su greškama dozvolili protivniku da povede 1:0.

Takav rasplet kao da je malo vezao ruke domaćim prvotimcima, koji su u drugom periodu igrali dosta nesigurno i opet s velikim brojem grešaka. Poen za poen igralo se do 11:11, kada su Beograđani napravili seriju (11:17), odoleli svim pokušajima Vojvodine, te poveli 2:0.

Konačno su se Novosađani opustili u trećem setu, smanjili malo greške, poboljšali servis i napad i rano došli do zavidne prednosti. Do kraja su samo povećali vođstvo i rutinski  stigli do seta.

Vodila se nakon toga žestoka borba, igrali su dobro domaćini u četvrtom periodu, vodili su u nekoliko navrata, ali je Zvezda stizala. Falilo je u finišu malo više koncentracije, na kraju je Vojvodina na razliku ostala bez taj-breka.

No, ovim ništa nije rešeno, finalna serija tek je počela, a iz prve utakmice ostaje sjajna slika iz male sale Spensa, odlične atmosfere i navijanja.

-Nisu nas iznenadili, ovo je borba za titulu, znali smo da će biti teško. Ovo je tek prva utakmica, videćemo gde smo grešili, a u Beograd idemo da vratimo brejk – rekao je Stevan Simić.

-Naš servis nije bio dobar, pravili smo greške u serijama. Imali smo u prvom setu igru i kasnije u nekim momentima, ali smo ih vraćali u život upravo sopstvenim greškama. Okrećemo se drugoj utakmici, da se oporavimo, odmorimo i da u Beogradu probamo da vratimo brejk – zaključio je trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This