Poslednji čin Prvenstva Srbije za odbojkaše počinje u ponedeljak, 22.aprila u Novom Sadu. Mala sala Spensa, otvoriće u 18 časova svoja vrata finalistima plej-ofa, dvema najboljim ekipama u zemlji  – Crvenoj zvezdi i domaćinu Vojvodini NS seme. U završnoj borbi za titulu igraće se na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaće Novosađani (Vojvodina će biti domaćin u prvoj, trećoj i eventualno petoj utakmici).

Tim povodom u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili treneri obe ekipe Tomislav Kukanjac (Crvena zvezda) i Siniša Gavrančić (Vojvodina NS seme), kao i kapiteni Vlado Petković i Miran Kujundžić. Gosti novosadskog kolektiva tog dana bili su i čelnici Crvene zvezde generalni direktor Ana Avramović i sportski direktor Danilo Mrđa.

– U finalu su ekipe, koje su svojim igrama zaslužile da se bore za titulu. Očekujem dobru odbojku, nadam se da ćemo od prve utakmice mi biti u pravom svetlu, da će cela serija biti interesantna za gledaoce, ali uspešna za nas. U našem taboru je dobro raspoloženje, imamo ambiciju da probamo da dođemo do titule. Ne bih imao ništa protiv duge serije, ali da rezultat bude na našoj strani. Trenutna inspiracija mogla bi da bude važna – poručio je trener Crvene zvezde Tomislav Kukanjac.

Optimista pred veliko finale je i strateg Novosađana Siniša Gavrančić.

– Počinje najuzbudljiviji i najvažniji deo sezone. Sastaće se zaista dve najbolje ekipe u Srbiji. Ono što je za nas bitno jeste to da su svi zdravi i spremni. Za ovo smo radili cele sezone, priželjkivali, spremali se. Nadam se da će završna serija biti pravi odbojkaški duel. Mi idemo korak po korak, očekujem kvalitetnu utakmicu, optimista sam i verujem u ekipu – rekao je Gavrančić i dodao: – Ne bih se bavio prognozama, mi smo okrenuti trenutno samo prvoj utakmici. Mislim da će, uz kvalitet, odlučiti i trenutna forma, mirna glava i hrabrost.

Kapiten Crvene zvezde Vlado Petković potvrdio je da i njegov tim ima najviše ambicije.

 – Ovo finale je realno stanje u srpskoj odbojci. Mislim da su ove dve ekipe znatno bolje od ostalih. Naš cilj je titula, do sada smo već opravdali očekivanja, tako da ulazimo rasterećeno u naredne mečeve. U duelima sa Vojvodinom imamo pozitivan skor, znamo s kim igramo, ali isto tako znamo i čime raspolažemo. Prva utakmica nije svakako presudna, ali je jako važna. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Novi Sad je poznat po prelepom odbojkaškom ambijentu, tu je uvek dobro igrati.

Miran Kujundžić, kapiten Vojvodine, podsetio je na neke prethodne sezone i na činjenicu da su dueli ova dva tima uvek bili zanimljivi i neizvesni.

– Očekujem da će i sada biti tako, te da će i publika moći da uživa. Verujem da će se ekipe morati boriti maksimalno za svaki poen, set i meč. Ovom prilikom pozivam navijače da ispune malu dvoranu i da nas podrže. Lepše je igrati kada je puna sala i kada svi navijaju. Kod nas motiva neće sigurno nedostajati. Verujem da možemo odbraniti titulu i zadržati je u Novom Sadu.

Ulaz u malu salu Spensa je besplatan. Raspored prve tri utakmice – prva utakmica: 22.april, 18 časova, Novi Sad; druga utakmica: 25.april, 18 časova, Beograd; 29.april, 17.30, Novi Sad.

Kujundžić: Mnogo nam znači podrška

-Mi pratimo sve i vidimo da podrška ovih dana stiže sa svih strana. Mnogo nam znači to što legende, bivši čelnici, igrači, treneri, šalju reči podrške. Hvala svima. To može samo dodatno da nas motiviše.

Podelite na društvenim mrežama
Share This