Mladi radnik – Vojvodina NS seme 0:3 (16:25, 18:25, 17:25)

Požarevac: KSC “Požarevac”, Balandžić i Radovanović.

Mladi radnik: Buša 14, Pajkić, Savić 6, Vulikić 2, Kovačević 4, S. Ilić 3, Batak, Stević, Lečić 1, I. Ilić, Nadaždin, Jelić, Keita 8.

Vojvodina NS seme: Simić 3, Vučićević 17, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 1, Viecki 4, Kujundžić 11, Kostić, Mehić 11, Radević 6, Todorović 2, Rudić, Perić.

Prvotimci Vojvodine NS seme stigli su na korak do finala plej-ofa, pošto su i u drugom meču polufinala, ovoga puta u gostima, bili bolji od Mladog radnika – 3:0

Domaćin je bolje otvorio meč, ali su Novosađani brzo okrenuli i preuzeli kontrolu u prvom setu. Na servis Mehića crveno-beli su od 6:7 stigli do 8:7, a na tehničkom tajm-autu imali su i tri poena viška. Na trenutak su Požarevljani zapretili i približili se, međutim, još jednom je servisom Mehić poremetio protivnika i uveo svoj tim u novu seriju. U tim momentima odgovornost u napadu preuzeo je Vučićević i do kraja bio glavni egzekutor. Prednost Vojvodine je rasla, da bi na set lopti (24:16) posle dobrog servisa Kujundžića Mladi radnik ostao bez rešenja – 26:16.

Nastavio je u istom ritmu šampion u drugom periodu, radili su servis i blok, ali su i napad i igra u polju bili na nivou. Na tehnički tajm-aut otišli su gosti s rezultatom 12:8, u jednom momentu (13:17) napao je domaćin servisom (16:17), ali je Vojvodina sprečila izjednačenje, a onda na servis Kujundžića ponovo došla do visoke prednosti. Bombe sa servisa nastavio je u finišu da šalje Vučićević, a tačku na ovaj deo igre stavio je Radević – 25:18.

Nisu popuštali Novosađani ni u trećem setu, poveli su 7:4, ali je domaćin zaigrao na sve ili ništa, rizikovao na servisu i to mu je donelo najpre izjednačenje, a onda i vođstvo (10:9). No, bilo je to, kako se ispostavilo kratkog daha. Najpre na servis Vučićevića, te Mehića, a onda i posle tri dobra bloka crveno-beli su stigli do značajne prednosti (20:14). Bio je to početak kraja za domaći tim, dok je Vojvodina novom, i to maksimalnom, pobedom došla na korak do finala plej-ofa.

-Odigrali smo još jedan dobar meč, borili smo se i bili angažovani od početka do kraja. Plej-of je, nema ništa lepše od toga kada se igra za titulu, svi imamo veliku želju i motiv. Treba tako i da nastavimo, treća utakmica je u Novom Sadu u subotu i nadamo se da ćemo uz podršku sa tribina ostvariti još jednu pobedu – istakao je Stevan Simić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This