Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:0 (28:26, 25:14, 25:20)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, gledalaca 800, sudije Petrović i Simić.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 5, Viecki 13, Kujundžić 18, Kostić, Mehić 13, Radević 6, Todorović 1, Rudić, Perić.

Mladi radnik: Buša 10, Pajkić, Savić, Vulikić, Kovačević 7, S. Ilić 2, Batak 1, Stević, Lečić 1, I. Ilić, Nadaždin 2, Jelić, Keita 15.

Odbojkaši Vojvodine poveli su u polufinalu plej-ofa, pošto su u prvoj utakmici na svom terenu savladali ekipu Mladog radnika 3:0.

Novosađani su u grču počeli ovaj susret, dok je rival maksimalno rasterećen vođen Keitom brzo stigao do vođstva. Međutim kako je set odmicao igrao je domaćin sve sigurnije i slobodnije. U nekoliko navrata izjednačavali su crveno-beli, a konačno su poveli u samom finišu – 21:20. Nisu se predavali Požarevljani, pa se ušlo u maratonsku završnicu, u kojoj su više znanja i strpljenja imali novosadski prvotimci. Tačku na ovaj period stavio je Kovačević – 28:26.

U nastavku je Vojvodina sijala šampionski, a predvodio ju je nepogrešivi Kujundžić. Servis je bio odličan, igrali su dobro domaćini na mreži i u polju, sve je funkcionisalo kako se samo poželeti može, pa je prednost do kraja dodatno rasla do ubedljivo dobijenog seta i vođstva od 2:0.

Dobro su Novosađani otvorili i treći set, ali su se malo opustili, što su gosti iskoristili i izjednačili. Igralo se tada gotovo do same završnice poen za poen, kada je Vojvodina posle servisa Rudića i napada Vieckog povela 18:15. Odmah su Požarevljani izjednačili, ali je servisom prelomio kapiten Kujundžić i doneo svom timu novo vođstvo – 22:19. Bila je to najava definitivnog kraja ovog meča i maksimalne pobede Vojvodine.

Trener Siniša Gavrančić: – Znali smo da će naša igra biti bolja u plej-ofu. Prvi set je bio jako važan zbog samopouzdanja, kada smo to dobili, onda je do izražaja došao kvalitet. Servis je bio odličan, ali su i ostali elementi bili na nivou. Ovo je samo prvi korak, već sutra se okrećemo drugoj utakmici, koja se igra u sredu, u Požarevcu.

Srednji bloker Mirko Radević: – Raduje me naša dobra igra, ovo je nalik onome što priželjkujemo. Igrali smo onako kako smo zamišljali. Bili smo dobri u svim segmentima, posebno na servisu, ali i u bloku, odbrani. Ipak, dobili smo ovaj meč pre svega timskom igrom. Siguran sam da će sve to biti još bolje kako utakmice budu odmicale.

Podelite na društvenim mrežama
Share This