Vojvodina NS seme – Jedinstvo 3:1 (23:25, 25:19, 26:14, 25:13)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Zotović i Vuković, gledalaca 150.

Vojvodina NS seme: Vučićević 24, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 6, Viecki, Kujundžić 19, Kostić, Mehić 20, Radević 6, Todorović, Rudić, Perić.

Jedinstvo: Mladenović 2, Stanković 6, Radivojević, Ilinčić, Pešut 9, Majstorović 5, Petković, Bojičić, Micić 20, Paravinja 1, Roljić 15.

Vojvodina NS seme pobedom će zakoračiti u plej-of i početi borbu  za odbranu titule. Izuzetno psihološki važan trijumf izvojevali su crveno-beli u desetom kolu Mini lige, u okviru kojeg su na svom terenu savladali Jedinstvo 3:1. Bilo je primetno u jednom delu ovog meča da Novosađanima posle tri uzastopna poraza treba malo vetra u leđa, snaga i samopouzdanja kako bi se vratili na pravi kolosek.

Počeli su dobro Novosađani, posle dva bloka poveli 4:1 i držali prednost sve do 6:4. Tada su Pazovčani izjednačili na 6:6, te vrlo brzo napravili lepu seriju i okrenuli u 11:8. Kao i u prethodnim mečevima delovali su crveno-beli neorganizovano, mlako, falio je servis, ali i efikasniji napad. U samom finišu izjednačili su domaćini na 20:20, zatim posle bloka poveli 22:21, ali sve za šta su se svojski potrudili lako su prosuli i ipak izgubili ovaj set 23:25.

Nije ni u nastavku išlo crveno-belima kako su želeli, bila je to sada više borba sa samim sobom, nego sa protivnikom. Igralo se poen za poen sve do 14:14, kada je odgovornost preuzeo kapiten Kujundžić. Sa dva vezana poena (blok i napad) doneo je svojoj ekipi vođstvo od 18:14 i povukao za sobom i ostale saigrače, pa su se do kraja istakli i Radević i Mehić. Za nijansu mirniji prijem i mnogo bolji napad doneli su željeni epilog ovog seta, te je Vojvodina izjednačila na 1:1.Treći set doneo je nova uzbuđenja, u više navrata imali su Novosađani prednost, a u prvom planu bili su Kujundžić i Mehić. Ipak, gosti su uspeli da anuliraju to, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Najpre u napadu, a onda i servisom Kujundžić je stavio tačku na ovaj period.

Konačno, šampion se potpuno oslobio i razigrao u četvrtom setu, raspucao se i Vučičević, svi su bili na nivou, pa je do kraja to bila igra mačke i miša. Izborili su se prvotimci Vojvodine, što je najvažnije, sami sa sobom i sada u mnogo boljoj atmosferi dočekuju polufinale plej-ofa.

– Krenuli smo malo lošije, ali smo se uzdigli i rešili utakmicu u svoju korist. Imali smo veliku želju da, posle tri poraza, pokažemo šta možemo. Sada mislimo samo o Požarevljanima, moramo biti još bolji nego što smo bili u ovom duelu i odlučno krenuti u borbu za titulu – poručio je Božidar Vučićević.

– Ovo nam je trebalo da uđemo u plej-of pobednički. Igrom može još bolje, ali znam da će biti i igre i motivacje i želje. Pozivam publiku da nas podrži u pohodu na titulu, da zajedno idemo iz utakmice u utakmicu, korak po korak – izjavio je trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This