Spartak – Vojvodina NS seme 3:1 (25:15, 21:25, 25:22, 25:18)

Subotica: SH „Dudova šuma“, sudije Balandžić i Simić.

Spartak: Milović, Arsenoski, Jungić, Veselinović, Peić, Seizović, Simić, Medan, Kecman, Dulić, A. Krdžović, B. Krdžović, Tumbas, Ilić.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki, Kostić, Kujundžić, Mehić, Radević, Todorović, Rudić, Perić.

Treći uzastopni poraz zabeležili su prvotimci Vojvodine, pošto su devetom kolu Mini lige izgubili od Spartaka 1:3.

Jedino što je bilo dobro u ovom meču jeste početak prvog i ceo drugi set. Na servis Kujundžića Novosađani su došli do prvog vođstva (3:1), ali su ritam držali samo do rezultata 8:6. Tada je domaćin napravio seriju, okrenuo i do kraja seta samo povećavao prednost. Crveno-beli su na terenu delovali neorganizovano, suviše mlako, pravili su mnogo grešaka, a realizacija napada bila je ispod svakog nivoa.

Ulazak Vieckog doneo je efikasniji i prodorniji napad. Vojvodina je poboljšala servis, smirila prijem, pa je i kompletna igra bila bolja. Samo u drugom periodu osvojio je Ukrajinac 11 poena i definitivno doneo prevagu za izjednačenje u setovima. U nastavku se vodila izjednačena borba, falilo je Vojvodini preciznosti i koncentracije, dok je razigrani i motivisani domaćin koristio svaku šansu i poveo 2:1.

Ovakav tok događaja potpuno je uzdigao Subotičane i probudio publiku u sali, pa su domaći odbojkaši igrali kao u transu. Čupali su se Novosađani, tražili šansu, ali povratka nije bilo. Tako je trijumfom Spartak i teorijski overio mesto u plej-ofu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This