Vojvodina NS seme – Mladi radnik 0:3 (20:25, 27:29, 20:25)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Popović i Simonović, gledalaca 300.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Vučićević 14, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 5, Viecki, Kujundžić 13, Kostić 1, Mehić 7, Radević 1, Todorović, Rudić.

Mladi radnik: Buša 16, Pajkić, Savić, Vulikić, Kovačević 9, Ilić 5, Batak 8, Stević, Ubiparip, Lečić 7, Nadaždin, Ilić, Jelić, Neimori 8.

Doživeli su pravi hladan tuš Novosađani usred male sale Spensa, pošto su u osmom  kolu Mini lige izgubili od Mladog radnika 0:3. Previše opušteno ušli su prvotimci Vojvodine u ovaj duel, a kada je vrag odneo šalu povratka nije bilo, čak ni kada su malo podigli nivo igre.

Dekoncentrisanost domaćina gosti su maksimalno koristili i dobrim servisom potpuno poremetili protivnika. Požarevljani, koji se bore za mesto koje vodi  u polufinale, igrali su motivisano, borbeno i uporno. Visoku prednost imali su već na polovini seta, u finišu su se crveno-beli malo razmrdali, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

U nastavku su puleni trenera Siniše Gavrančića sredili redove, zaigrali ozbiljnije, konkretnije, što je rezultiralo visokim vođstvom. Na tehničkom tajm-autu imali su domaćini čak 12:5. Ipak, posle toga Novosađani su opet stali, a gosti pokazali da im je ovaj  meč i te kako važan. Tako su i igrali Požarevljani i takav pristup imali svakoj akciji. Uspeo je protivnik da preokrene, a onda je usledila maratonska završnica. Nisu iskoristili domaćini neke šanse, a rival je oberučke prihvatio poklon i vođstvo od 2:0.

To je definitivno odredilo i rasplet čitavog meča, gosti su se potpuno razigrali, dok aktuelni šampion nije ličio na sebe. Ni promena dizača nije pomogla, Vojvodina više nije  imala ni energije, ni načina da uradi nešto u ovoj utakmici. Sa druge strane, Požarevljani su slavili, za njih, jako važnu pobedu.

– To što smo obezbedili prvo mesto na tabeli nema veze s ovakvom igrom i pristupom. Iskreno da kažem, mene je bilo sramota, a polazim prvo od sebe. Ovo nije Vojvodina kakva treba da bude. Kao trener prvi snosim odgovornost za to i ovakav poraz mi je zaista teško pao. Ne sme se ovako igrati za klub kao što je Vojvodina. Da smo sačuvali vođstvo u drugom setu, možda bi to i promenilo tok utakmice, ali posle onakvog početka meča, u prvom setu, nismo ni zaslužili da bude drugačije. Ne može ovo poljuljati samopouzdanje, ne radi se uopšte o tome, nego o pristupu. Ovakvih razočarenja ne sme biti – poručio je trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This