Posle kratke pauze prvotimci Vojvodine NS seme vraćaju se takmičarskim obavezama, pa tako već u petak, u Beogradu igraju pravi odbojkaški derbi. Činjenica da je prvo mesto za plej-of obezbeđeno Novosađanima ne umanjuje značaj duela protiv Crvene zvezde, koja je prošlog vikenda osvojila Kup Srbije.

Naime, psihološki će ovaj susret biti i te kako važan, jer u ovoj sezoni aktuelni šampion ima negativan skor u mečevima sa beogradskim crveno-belima. U domaćem prvenstvu skor je na strani Vojvodine (2:1), ali je u Kupu Zvezda bila uspešnija (2:0).

– U našem poslednjem duelu, u maloj sali Spensa, imali smo, fudbalski rečeno, dva poluvremena. Prva dva seta odigrali smo jako dobro, držali rezultat, ali je posle toga Zvezda našla način da preuzme inicijativu. Ostali smo dužni, a verujem da bismo u petak u Beogradu mogli da odigramo u ritmu koji nama više odgovara, od prvog do poslednjeg poena. Možda utakmica nije razultatski važna, ali će imati značaj za ono što predstoji. Crvena zvezda je osvojila Kup i sigurno će biti motivisana protiv nas. Zadovoljan kako smo trenirali i igrali prethodne utakmice, tako da u petak očekujem naše dobro izdanje – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić očekuje dobru utakmicu, ali pre svega kvalitetnu partiju svog tima.

– Sastaju se dve ekipe koje su najviše pokazale i biće to pravi derbi. Mi smo  pauzu iskoristili da treniramo, da doradimo šta treba, a igrali smo i protiv Maribora kako bismo ostali u ritmu. Nema veze što smo obezbedili prvu poziciju, smatram da ovakvi mečevi uvek imaju posebnu draž. Treba da uđemo u susret motivisano i da ostvarimo pobedu. Što se tiče igračkog kadra, Vučićević i Kujundžić imaju problem s povredom, već 10 dana su van odbojkaškog treninga, ali su sve vreme uz ekipu, rade kondicione vežbe i uskoro će biti spremni za najvažnije mečeve – poručio je Gavrančić.

Srednji bloker Mirko Radević istakao je da predstojeći meč ima psihološki značaj.

– Imamo negativan skor ove sezone sa Crvenom zvezdom i zato je jako važno na koji način ćemo ući u razigravanje za titulu. Miris plej-ofa se već oseća, mnogo smo trenirali, mislim da smo dosta naradili, sada je već vreme da se neke stvari definišu. Zvezda je posle osvajanja Kupa poručila da se tu neće zaustaviti i to je lepo, sportski. Takve izjave volim, jer nas one dodatno motivišu. Beograđanima čestitam na peharu i poručujem im da i mi imamo naše planove i ambicije – zaključio je Radević.

Meč u Beogradu počinje u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This