Radnički – Vojvodina NS seme 1:3 (25:22, 23:25, 23:25, 16:25)

Kragujevac: Hala „Jezero“, sudije Popović i Petrović, gledalaca 200.

Radnički: Glavinić, Stefanović, Goić, Veljović, Pantović, Stevanović, Vidović, Ilić, Matić, Pantelić, Sotnik, Perović, Krstić.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučičević, Brborić, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki, Kujundžić, Kostić, Mehić, Radević, Todorović, Rudić.

Aktuelni šampion obezbedio je prvu poziciju za plej-of, pošto je u šestom kolu Mini lige, na gostovanju u Kragujevcu savladao ekipu Radničkog 3:1. Nije to bila prepoznatljiva igra Vojvodine, ali su novosadski prvotimci pokazali svakako važnu osobinu, da i kada ne ide mogu čvrstinom i kvalitetom rešiti utakmicu u svoju korist.

Otvorila je dobro Vojvodina meč (3:1), ali, kako se kasnije ispostavilo, to je bilo i jedino vođstvo u prvom setu. Igrali su Novosađani mlako, dekoncentrisano, a najslabija tačka bez sumnje bio je prijem. Poveo je domaćin 11:6, nakon čega se na servis Radevića Vojvodina malo približila. Ponovo je Radnički napravio seriju, ali  je šampion opet u dva navrata vratio nadu – posle odbrane Negića i kontre Mehića primakli su se gosti na poen zaostatka (15:16), te ubrzo i izjednačili na 17:17. Ipak, nije to bilo dovoljno, Kragujevčani su i dalje maksimalno koristili greške Novosađana, posebno slab prijem i zasluženo poveli 1:0.

Domaćin je nastavio u istom ritmu u drugom periodu, ali su crveno-beli konačno počeli da se bude. Prijem i dalje nije bio na nivou, ali generalno Novosađani igrali angažovanije, a konce su najviše vukli Mehić i Viecki. Poveli su gosti 16:13, međutim ni to nije bilo dovoljno, pa su posle preokreta protivnika (18:17) morali još jednom da se pomuče za novo vođstvo. Sve što su naradili, opet su prokockali crveno-beli nakon neiskorišćenih prilika i ponovo lošeg prijema. No, siguran je u finišu bio Viecki, te je svom timu doneo izjednačenje u setovima. Mnogo drugačije nije bilo ni u trećem setu, falilo je Vojvodini više koncentracije i konkretnosti, a najstabilniji bio je David Mehić. Lomio se rezultat praktično do same završnice, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u drugoj polovini seta na mestu dizača Kostića je zamenio Todorović. I u momentima kada ne ide sve kako je zamišljeno Novosađani su pokazali čvrstinu i želju, te poveli 2:1.

Bilo je to definitivno i presudno za epilog ovog meča. Crveno-beli su diktirali ritam u četvrtom setu, kontrolisali rezultat i mirno priveli susret kraju

Podelite na društvenim mrežama
Share This