Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:14, 27:25, 25:9)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Radovanović i Milošević, gledalaca 350.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Vučićević 22, Brborić, Fundora 17, Škundrić, Negić, Kovačević 11, Viecki, Kujundžić, Kostić 1, Mehić 14, Radević, Todorović.

Spartak: Milović, Arsenoski, Jungić, Veselinović 5, Peić, Seizović, Simić 7, Medan 2, Kecman 4, Dulić, Tumbas 2, Ilić 7.

Ubedljivu pobedu ostvario je aktuelni šampion u vojvođanskom derbiju, savladavši u četvrtom kolu Mini lige subotički Spartak. Samo u drugom setu bilo je neizvesno, dok su u prvom i trećem Novosađani dominirali.

Meč su Novosađani počeli u postavi Kostić, Vučićević, Fundora, Mehić, Simić, Kovačević i libero Negić, sa kojim se smenjivao Brborić. Ozbiljnim pristupom, čvrstom i konkretnom igrom brzo su crveno-beli stigli do opipljive prednosti. Servis Fundore doneo je prvu seriju, nakon čega je Vojvodina povela 14:6. Nastavio je domaćin u istom ritmu, raspoloženi su bili Vučićević, Mehić, Simić i ostali, a dobar servis i blok samo su dodatno uvećali zalihu. Na servis Fundore završili su Novosađani ovaj set i više nego ubedljivo – 25:14.

U nastavku su gosti zaigrali na sve ili ništa, koristili prilike koje im je domaćin pružio, pa su Subotičani posle igre poen za poen izborili čak i prednost. Dobrim servisom vratio se šampion i izjednačio, ali je Spartak odmah vratio vođstvo – 16:13. Gosti su vodili gotovo do samog finiša, kada je Vojvodina na servis Mehića, a posle napada Fundore okrenula i povela 23:22. U neizvesnoj završnici siguran je u napadu bio Fundora, a na kraju je servisom stavio tačku na ovaj set – 27:25.

Dobrim servisom otvorio je Vučićević treći set, te je domaćin brzo poveo 7:0. Gde je stao novosadaski korektor, nastavio je Mehić. Dominirala je Vojvodina u tom periodu na servisu, Vučićević je bio neumoljiv u napadu, pa je u drugoj polovini seta bilo čak neverovatnih 17:1. Ovako visoko vođstvo bilo je dovoljno da novosadski prvotimci rutinski privedu meč kraju.

– Dodatno smo bili motivisani da se revanširamo i postavimo stvari na svoje mesto. Odigrali smo kvalitetno, jedino je u drugom bilo neizvesno, ali raduje me što smo baš tada pokazali staloženost. Lako je kada imate visoku prednost, kao što je to bio slučaj u prvom i trećem setu, ali se karakter ekipe gradi u sitacijama kakva je bila u drugom setu – istakao je dizač Ivan Kostić.

I trener Siniša Gavrančić bio je zadovoljan igrom i pobedom.

-Prvi i treći set smo odigrali u jednom dahu, imali smo fantastičan servis. Međutim, trebaju nam i setovi poput drugog, kada ne ide da igrači pokažu smirenost i reše u svoju korist neizvesnu završnicu. Biće to još bolje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This