Mladi radnik – Vojvodina NS seme 0:3 (23:25, 20:25, 17:25)

Požarevac: SC „Požarevac“, Balandžić, Stojanac.

Mladi radnik: Buša 17, Stepanović, Pajkić, Savić 3, Vulikić, Kovačević 6, S. Ilić 4, Batak 1, Stević, Ubiparip, Lečić, I. Ilić, Jelić 3, Keita 10.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 16, Brborić, Negić, Kovačević, Viecki, Kujundžić 17, Kostić, Mehić 5, Radević 3, Todorović 1, Rudić.

Nova tri boda uknjižili su prvotimci Vojvodine u Mini ligi, pošto su u trećem kolu na gostovanju u Požarevcu savladali Mladi radnik 3:0.

Počeli su crveno-beli meč u sastavu Todorović, Vučićević, Kujundžić, Mehić, Simić i Radević, a na poziciji libera smenjivali su se Brborić i Negić. Sve do 8:8 igralo se poen za poen, nakon čega je Vojvodina posle as servisa Radevića stigla do nešto osetnije razlike (11:8). Držali su Novosađani to vođstvo do 14:11, kada je Kujundžić najpre dobrim servisom, a onda i kontrom doneo četiri poena viška. Stao je praktično domaćin u tom trenutku, šampion je igrao sigurno, imao i visokih 17:11 i 19:13, ali je nepažnjom dozvolio raspoloženom protivniku da se sasvim približi. Uzvratio je domaćin servisom i borbenošću, pa je u finišu Vojvodina imala samo poen prednosti (24:23). Ipak, u napadu je bio siguran Vučićević za 1:0 u setovima.

U nastavku su Novosađani bili još konkretniji, od starta drugog perioda nametnuli su ritam, stekli važnu prednost i čuvali je do samog kraja. Servis je i dalje funkcionisao, a najraspoloženiji u napadu bili su Kujundžić i Vučićević. Na momente su Požarevljani smanjivali zaostatak, ali su gosti sačuvali koncentraciju i mirno priveli i ovaj deo utakmice kraju. As servisom Vučičević je doneo prvu set loptu (24:19), a Radević realizovao drugu za 25:20.

Poveli su domaćini na početku trećeg seta, ali je Vojvodina izjednačila i ubrzo i okrenula rezultat u svoju korist (7:4). Međutim, na dobar servis Vučićevića odmah je stigao odgovor na isti način od Buše, pa su Požarevljani opet imali prednost – 10:7. Prekinuo je u napadu Vučićević seriju rivala, nakon čega je servisom Mehić doveo svoj tim na poen zaostatka – 9:10. Posle servisa Todorovića izjednačili su crveno-beli na 12:12, a onda uz pomoć bloka poveli 14:12. Napravila je posle toga Vojvodina veliku seriju i ekspresno stigla do, kako se kasnije ispostavilo, nedostižnog vođstva. Za maksimalnu pobedu tačku na ovaj meč stavili su Novosađani blokom.

-Bilo je važno da se vratimo u pobednički ritam. Zdovoljan sam kako smo izgledali, imali smo stalno rezultat u svojim rukama, a drago mi je što smo na početku trećeg seta posle vođstva protivnika odgovorili na pravi način, nismo pali, nego smo se vratili i taj set najubedljivije dobili. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, spremamo se za ono najvažnije i siguran sam da će sve to biti dobro – izjavio je trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This