U prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina svoju redovnu konsititutvnu sednicu Skupštine održao je Odbojkaški klub Novi Sad. Ovim je, osim izbora novog saziva Skupštine i Upravnog odbora OK Novi Sad, ujedno i ozvaničena nova sportsko-poslovna saradnja dva gradska odbojkaška kolektiva.

Cilj ove, nadamo se, dugoročne saradnje, pre svega je još više jačanje odbojkaškog sporta u gradu, kao i razmena igrača, koja će biti od koristi za oba kolektiva. Osnovna zamisao je da mladi talentovani igrači Vojvodine, koji ne mogu odmah dobiti priliku u prvom timu, umesto da se kale u nekoj ekipi daleko od matičnog kluba, budu ustupljeni na određeno vreme Novom Sadu, gde će imati priliku da igraju,bore se, sazrevaju i pripremaju za veće izazove. Samim tim, oni će biti blizu i na oku menadžmentu Vojvodine, dok će u isto vreme Novi Sad pojačati kadar i dobiti pomoć u ostvarivanju sportskih ambicija.

Saradnja dva kluba učvršćenja je angažovanjem članova menadžmenta Vojvodine, u Skupštini i Upravnom odboru Novog Sada. Tako je za predsednika Skupštine OK Novi Sad izabran Vladimir Šiška, inače i potpredsednik Upravnog odbora Vojvodine. Potpredsednik je Obrad Baturan, dok su ostali članovi Skupštine: Marko Narančić, Đorđe Pejić, Jelena Lukić, Srđan Tomičić, Aleksandar Jovančević, Ljiljana Ivkov, Stanko Čović, Branislav Pantić, Jovan Adžić, Jasmin Borić, Novica Vlasačević, Milivoje Radisavljević.

Novi mandat u Upravnom odboru na mestu predsednika dobio je Aleksandar Pantić, a uz njega UO činiće još i Dragan Čučković, Radojica Šljivić, Marko Renovica i Stanislava Zarić. U Nadzornom odboru biće Vladimir Pejin, Dragana Đukić i Željko Kopčanski.

-Želimo da do kraja prvenstva da sačuvamo mesto u gornjem domu Prve lige. Ambicije su da se u narednoj sezoni borimo za plasman u Superligu, pa zato ova saradnja ima poseban značaj. Naravno, ovo i generalno mnogo znači za odbojkaški sport u gradu. Što se nas tiče sada ćemo još više nego ranije biti potpomognuti od strane Vojvodine, a treba istaći da smo i mi njoj nekada davali kadar. Grad treba da ima dva superligaša, a sa druge strane dobro je i za mlade igrače da ostanu ovde na oku svima nama. Neće moći svi momci odmah da se takmiče na evropskoj sceni i smatram da smo mi odlična stanica za njih na putu do, verujemo, jednog dana i prvog tima Vojvodine – izjavio je predsednik Upravnog odbora Novog Sada Aleksandar Pantić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This