Vojvodina NS seme – Radnički 3:0 (25:18, 25:14, 25:21)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina, gledalaca 200, sudije Cvetković i Balandžić.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević 24, Fundora 7, Škundrić, Negić, Kovačević 6, Viecki, Kujundžić 15, Kostić, Mehić, Radević, Todorović 1, Rudić.

Radnički: Glavinić 8, Stefanović 2, Goić 5, Veljović 2, Pantović, Živić, Stevanović 2, Vidović, Ilić 5, Matić 2, Pantelić, Sotnik 4, Perović 4, Krstić 3.

Ubedljivu pobedu ostvario je srpski šampion na startu Mini lige, pošto je na svom terenu savladao ekipu Radničkog 3:0.

Trener Gavrančić počeo je meč sa postavom Todorović, Vučićević, Kujundžić, Fundora, Simić, Kovačević i  libero Škundrić, sa kojim se smenjivao Negić. Odmah su Novosađani dali do znanja ko je favorit u ovom duelu, ali su se gosti maksimalno borili i uspevali da u stopu prate rivala do polovine seta. Posle serije servisa Kujundžića, stigla je Vojvodina do 16:13 i do kraja prednost dodatno uvećala, te rutinski završila set. Potpuno su se nakon toga razigrali crveno-beli, sevalo je u napadu sa svih strana, milosti niuje imao Vučićević, a pratili su ga Kujundžić i Fundora. Odlično je funkcionisao servis, a nivou su bili i blok i odbrana, pa se domaćin u pojedinim momentima gotovo poigravao sa Kragujevčanima. Zato ni rezultat na kraju drugog perioda nije mogao biti drugačiji – 25:14.

Nisu su se predavali gosti, pokušali su izmenama da dođu do bolje igre i uspeli su koliko toliko da pariraju, ali Vojvodina nije posustajala. Nisu imali rešenja Kragujevčani za Vučićevića, koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone. Zapretili su prvotimci Radničkog u finišu  i posle nekoliko dobrih servisa uspeli da izjednače –21:21. Ušao je Mehić, smirio prijem, odigrali su Novosađani i dobro u odbrani, a mirnu ruku u napadu imao je Kujundžić, koji je svom timu doneo novo vođstvo. Bio je tu i konačni kraj za Kragujevčane – 25:21.

Božidar Vučićević, korektor Vojvodine: Jako je važno to što smo dobro startovali u Mini ligi, ali i što smo na ovakav način pobedili. Naporno radimo, napredujemo, želimo da nastavimo s pobedama i da se borimo da ostvarimo isti rezultat kao prošle sezone.

Siniša Gavrančić, trener Vojvodine: Treniramo zaista jako i vidi se sada već mali napredak. Delovali smo kao prava ekipa, ali je bilo nekih detalja na kojima treba još raditi. No, sve je to normalno, noge su teške, intezitet rada je veliki. Očekujemo da budemo još bolji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This