VA 014 Valjevo – Vojvodina NS seme 0:3 (25:27, 16:25, 20:25)

Valjevo: SC „Student“, gledalaca 200, sudije, Jovančić i Đerfi.

VA 014 Valjevo: Ražnatović 15, Popović 3, Adamović 6, Radić 3, Vesović 4, Radović, Jevtović, Đokić 5, Stašević, Nikolić 1, Bulatović 2, Petrović, Ilić.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 16, Brborić, Fundora 15, Škundrić, Negić, Viecki 4, Kujundžić, Kostić 1, Mehić, Radević, Todorović, Rudić 4, Perić 7.

Tačku na Superligu stavili su odbojkaši Vojvodine pobedom i tako potvrdili visoku zalihu na tabeli uoči starta mini lige. Slavili su 3:0 Novosađani u poslednjem kolu, na gostovanju u Valjevu. Jedino što je domaćinu pošlom za rukom u ovom meču, jeste da namuči kombinovanu postavu crveno-belih u prvom setu, koja je ipak u završnici bila mirnija i konkretnija.

I ovoga puta trener Gavrančić pružio je šansu i onima koji su manje igrali do sada, pa su tako meč počeli Kostić, Vučićević, Perić, Fundora, Simić, Rudić i libero Škundrić sa kojim se, kao i na prethodnim utakmicama, smenjivao Negić.

Samo zahvaljujući većem broju grešaka igrača Vojvodine, Valjevci su došli u priliku da se u neizvesnoj završnici prvog perioda bore za počasni set. Dilemu je sa dva napada na kraju rešio Fundora za 27:25. Nakon toga, Novosađani su smanjili greške, zaigrali angažovanije i diktirali ritam tokom naredna dva seta. Posebno su ubedljivi bili u drugom, dok je u trećem domaćin delimično bio u igri do 17:17. Posle dva napada Simića vrlo brzo bilo je 21:17 za goste, razliku su u finišu držali Viecki i Fundora, da bi Kostić as servisom završio meč.

Prvu utakmicu Mini lige Vojvodina će igrati 1.februara na svom terenu protiv šestoplasirane ekipe na tabeli. I u narednom kolu Novosađani će biti domaćini (7.februar) i to najvećem rivalu Crvenoj zvezdi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This