Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:0 (25:22, 25:15, 25:11)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Janković i Simonović, gledalaca 550.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Vučićević, Brborić, Škundrić, Negić, Kovačević 7, Viecki 17, Kujundžić 11, Kostić 4, Mehić 7, Radević, Todorović, Rudić 2, Perić.

Novi Pazar: Zoranić 1, Sretenović, Polomac 2, Eremić 3, Daca 3, Lešik 4, Zuković, Božović, Radosavljević 7, Alomia 12, Halilović, Milutinović, Prušević, Jolović.

Umesto derbija, ljubitelji odbojke u maloj sali Spensa imali su prilike da vide tek malo neizvesnosti u prvom setu meča Vojvodina – Novi Pazar, a nakon toga mogli su da uživaju u pravoj šampionskoj igri domaće ekipe. Bila je to zaista dominacija Novosađana u odloženom meču 4.kola Superlige, što je rezultiralo maksimalnim trijumfom i osvajanjem tri važna boda, koja su osigurala prvo mesto dva kola pre početka mini lige.

Novosađani su počeli meč u postavi Kostić, Viecki, Mehić, Kujundžić, Simić, Kovačević i libero Škundrić, s tim da je i mladi libero Negić imao svoju ulogu, ulazeći na odbranu. Igrali su čvrsto crveno-beli, dobro servirali, napadali, bili motivisani, ali je i protivnik držao nivo, borio se, pa je u više navrata uspevao da anulira minus od dva, tri poena. Posle servisa Vieckog u finišu stigla je Vojvodina do visokih 19:14, a onda i do 21:17. Opet je rival uzvratio, približio se na poen zaostatka, međutim, na kraju je servisom Kujundžić rešio sve dileme.

U drugom setu aktuelni šampion je dominirao nošen podrškom s tribina. Svoje veče imali su Kujundžić i Viecki, ali su odlični bili i srednji blokeri Kovačević i Simić, te Mehić, Kostić, kao i dva libera. Jednostavno Vojvodina je bila tim i to je donosilo rezultat. Prvu osetniju prednost imao je domaćin na 10:7, posle dobrog bloka bilo je uskoro i visokih 18:12, usledili su i servisi Vieckog za 20:13, još jedan as doneo je Mehić za 24:14, a set je  završen rezultatom 25:15.

Nisu se posle 2:0 opustili crveno-beli, naprotiv, još više su se motivisali, razigrali i održali čas odbojke u trećem periodu. Šansu je dobio i Andrej Rudić, koji se upisao u listu poentera.

– Najpre želim da čestitam mojim momcima na dobroj igri, posebno kako su regovali u odnosu na prošlo kolo. Dosta smo pričali, radili i to se pokazalo dobrim. Siguran sam da ćemo biti sve bolji i bolji. Mislim da Novopazarci treba da budu u gornjem delu tabele, kasno su se trgli, ali imaju šanse za mini ligu – istakao je posle utakmice šef stručnog štaba Vojvodine Siniša Gavrančić.

– Za nas je ovaj meč bio izuzetno važan rezultatski i motivaciono. Mislim da smo na planu samopouzdanja dosta uradili i siguran sam da ćemo protiv svakog narednog rivala težiti da odigramo na najvišem nivou – poručio je srednji bloker Stefan Kovačević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This