Posle neočekivanog poraza od Spartaka, prvotimcima Vojvodine slede još dva meča Superlige, u kojima će biti domaćini u maloj sali Spensa. Oba duela, upravo zbog rezultata u prethodnom kolu, dobijaju na značaju, jer je ovo prilika da aktuelni šampion pokaže da u takvim situacijama može da reaguje na pravi način i već u sredu, 16.januara, trijumfuje u susretu protiv uvek neugodnog rivala.

Sticajem okolnosti, duel Vojvodine i Novog Pazara biće pravi derbi, jer gosti ne samo da su pobegli sa dna tabele, nego sada imaju realne šanse da se bore za ulazak u mini ligu. Inače, u pitanju je odložena utakmica četvrtog kola Superlige.

– Ovaj meč trebalo je da odigramo još na početku prvenstva, ali zbog gustog rasporeda i evropskih mečeva nismo bili u mogućnosti – objasnio je sportski direktor Slobodan Boškan i nastavio: – Nekako se termin susreta poklopio i sa završnicom Superlige, kao i sa zanimljivim dešavanjima, pa je tako važan svaki set i svaki bod, više Novom Pazaru nego nama. No, time treba da se bave oni, a mi nastavljamo sa našim planom i programom. Poraz protiv Spartaka bio je opomena da nijednog rivala nemate pravo da potcenite. Koliko god da imamo dobru ekipu, u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno i da se borimo za svaki poen. Kao i u svaki meč, u ovaj isto ulazimo da odigramo dobro i da pobedimo.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić ukazao je na to da Novi Pazar sigurno ima kvalitet za bolji plasman, nego onaj koji trenutno zauzima na tabeli.

– U poslednjim mečevima oni su to pokazali i sigurno igraju bolje. Nama, posle poraza, ova utakmica je važna da vidimo kakav odgovor imamo na to kada nam se dešavaju i neke loše stvari. Sada je prilika da zbijemo redove, da na teren izađemo što spremniji i da u situcijama kada ne ide pokažemo kvalitet. Možda je poraz došao u pravo vreme, jer dosta toga treba popravljati. Kada je igrački kadar u pitanju Fundora je počeo da trenira, ali još ne radi skokove, pa ne možemo računati na njega. Svi ostali su spremni – istakao je Gavrančić.

Novi kapiten Miran Kujundžić, najefikasniji u redovima Vojvodine u prethodnom duelu, podsetio je na to da su susreti njegovog tima i Novog Pazara uvek bili zanimljivi i neizvesni.

– Situacija je takva da će i sada naš duel imati veliki značaj, pa očekujem kvalitetnu i uzbudljivu utakmicu. Oni se nadaju ulasku u mini ligu, međutim mi imamo svoje ambicije, ne damo vrh tabele. Ne treba paničiti zbog poraza, sve će doći na svoje. Dobro treniramo, verujem da će naša forma ići uzlaznom putanjom i da će dostići vrhunac kada to bude najvažnije – poručio je Kujundžić, koji je od džokera ove sezone stigao do uloge prve violine crveno-bele ekipe.

Meč Vojvodina NS seme – Novi Pazar počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This