Mladi radnik – Vojvodina NS  seme 0:3 (17:25, 21:25, 23:25)

Požarevac: SC „Požarevac“, sudije Rogić i Stevanović, gledalaca 500.

Mladi radnik: Buša 7, Pajkić, Savić 1, Vulikić, Kovačević 9, S. Ilić 3, Batak 3, Stević, Ubiparip, Lečić 4, Nadaždin 6, I. Ilić, Jelić 2, Keita 11.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 7, Fundora 6, Negić, Kovačević 8, Kujundžić 13, Kostić, Mehić 10, Radević, Todorović 1, Rudić.

Maksimalnom pobedom na gostovanju u Požarevcu završili su Novosađani kalendarsku godinu, sačuvali zavidnu prednost na tabeli, te sebi obezbedili mirnu kratku pauzu, koju će bez sumnje iskoristiti za dobar rad i pripremu za nastavak Superlige.

Otišli su Novosađani  u Požarevac bez trojice igrača iz sastava, Vieckog, Škundrića i Perića, ali je trener Gavrančić pronašao dobru kombinaciju i rešenje za ovu utakmicu. Naravno, mešanje karata nije ništa novo ove sezone u  redovima Vojvodine i mnogo puta do sada pokazala je da ima jednakih 14 prvotimaca i da svako  može doprineti dobrom rezultatu. Kostić, Kujundžić, Mehić, Fundora, Simić, Kovačević i libero Negić krenuli su silovito, vrlo brzo stigli do osetne prednosti, koju su čuvali i rutinski stigli do 1:0.

Međutim, domaćin je uspeo u nastavku da zapreti, poveo je 6:2, ali je aktuelni šampion malo po malo cepkao zaostatak i izjednačio. Dobro su servirali crveno-beli, poremetili protivnika i iskoristili šanse u kontrama. Na polovini seta prelomili su gosti, imali i do tri poena razlike, ali se u jednom momentu nakon nezgodnog doskoka na bol u nozi požalio Fundora. Odlučio je tada trener Gavrančić da na prijem umesto Fundore uvede blokera Radevića. I sa takvim rešenjem (zbog izostanka nekih igrača i igranja Kujundžića na poziciji korektora) Vojvodina je završila posao u ovom delu meča i povela 2:0.

U trećem periodu na prijemu je zaigrao Kujundžić, a na terenu se našao i korektor Vučićević. Bili su gosti sigurni sve do tehničkog tajm-auta, kada su sa nekoliko grešaka pomogli rivalu. Uz to, Požarevljani su dobrim servisom izborili preokret, te je trener Gavrančić zamenio dizače (ušao Todorović). Istina, nedostajao je Vojvodini i servis, koji je bio jedno od njenih glavnih oružja u prethodna dva seta. Konačno, kada su popravili taj element, posle dobre serije Kujundžića, odmah su okrenuli i poveli 21:19. Potrudili su se igrači Mladog radnika da završnica ipak bude neizvesna, te su nakon bloka poveli 22:21. Ostali su mirni i koncentrisani Novosađani, pa su završili set rezultatom 25:23 i stavili tačku na meč.

Sledi pauza, a sezonu Novosađani nastavljaju 11.januara kada u Novom Sadu dočekuju Subotičane. Nakon toga aktuelni šampion još dva puta zaredom biće domaćin i to 16.januara Novom Pazaru, te 19.januara Jedinstvu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This