Vojvodina NS seme – Radnički 3:1 (25:22, 25:20, 22:25, 25:20)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije  Balandžić i Vuković, gledalaca 150.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Vučićević 12, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 3, Viecki 8, Kujundžić 19, Kostić, Mehić 10, Radević 9,Todorović, Rudić, Perić.

Radnički: Stefanović 4, Goić 5, Veljović, Pantović, Živić, Stevanović 19, Vidović, Ilić 10, Pantelić, Perović 11, Krstić 8.

Novu pobedu uknjižila je Vojvodina u Superligi, pošto je u 12.kolu na svom terenu savladala ekipu Radničkog 3:1. Bili su Kragujevčani tvrd orah, ali su Novosađani onda kada je trebalo pokazali kvalitet i napravili razliku.

Počeo je domaćin utakmicu sa nešto izmenjenom postavom, koja je odmah nametnula ritam. Na terenu su se našli Todorović, Vučićević, Mehić, Kujundžić, Kovačević, Radević i libero Škundrić. Najpre blokom, a onda i posle servisa Kujundžića stigla je Vojvodina do prve osetnije prednosti (8:5). Uspeli su gosti da izjednače, međutim kada je bilo najvažnije blok je donosio prednost i prelomio rezultat u finišu ovog seta. Iskoristili su u nastavku Kragujevčani malo više grešaka crveno-belih, te su na tehničkom tajm-autu vodili 12:8. Ipak, uz bolji servis i raspoloženog Kujundžića preokrenuli su Novosađani i stigli do vođstva od 2:0.

Šansu su u trećem setu dobili Kostić, Simić i Viecki, a promenu ritma gosti su znalački iskoristili da gotovo sve vreme vode u ovom delu meča. No, domaćinu je najviše servis falio za bolji ishod u ovom periodu, a Kragujevčani su zasluženo stigli do seta. Međutim, ono što nisu uradili u trećem, završili su crveno-beli u četvrtom setu i stavili tačku na ovu utakmicu. Konsolidovali su redove, vratili dobar servis, smanjili greške, pa ni rezultat nije izostao. Servisom je mirnu završnicu doneo Kujundžić.

-Igrali smo taman koliko je bilo potrebno. Trudimo se da svi dobiju šansu, to je naša potreba. Nemamo potpuno formirane igrače, ekipa je zavisna od treninga, a mi to nemamo zbog zgusnutog rasporeda. I kada se neka sigurnost uvuče to je upravo zbog nedostatka treninga – izjavio je trener Duško Nikolić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This