U dva meseca odbojkaši Vojvodine odigrali su preko 20 utakmica – podatak koji nije alibi, ali svakako dovoljni govori o tome zašto je bilo nerealno u svakom meču biti na istom nivou. Tome treba dodati i duga putovanja, jake i teške utakmice, te vrlo malo vremena za toliko potrebne treninge.

Sa svim tim prvotimci Vojvodine nosili su se dosta dobro, na tabeli domaće lige su prvi, dok su na evropskoj sceni zabeležili četiri pobede i četiri poraza. Skor za jaku međunarodnu konkurenciju nije uopšte loš, a ako neko zaista žali za nijansu boljim skorom, onda su to igrači i stručni štab.

– Posle duge i neizvesne borbe, nažalost, završili smo takmičenje u CEV kupu. Nije nam svejedno, moglo je malo bolje, ali smo u dva meča sa Nemcima zaista dali sve od sebe i oba duela su bila kvalitetna. Što se generalno tiče međunarodne scene, bilo je teško. Svi smo želeli taj cilj, ali put je bio duži i teži. Odigrali smo ukupno osam utakmica, pola smo dobili, što je lepo, no nedostajala je tačka na i. Ne smemo odustati, biće novih prilika. Sada se treba oporaviti i nastaviti dalje, jer je naša obaveza i borba za domaće trofeje – izjavio je srednji bloker Stevan Simić.

I upravo tako, žestoki ritam ne jenjava, a Vojvodinu već u subotu (8.decembar), u 20 časova, u maloj sali Spensa, očekuje meč 12.kola Superlige, protiv Radničkog.

– Nema odmora, od početka sezone je tako, jeste naporno, ali to je naša obaveza. Nastavak uspešnog niza u Superligi sada bi bio pravi melem. U prvom delu lige slavili smo u Kragujevcu, tako da recept znamo. Radnički ima ozbiljnu i iskusnu ekipu, ali uz maksimalno zalaganje ni pobeda neće izostati – zaključio je Simić.

Ulaz je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This