Vojvodina NS seme – Hipo Tirol Alpenvolejs 1:3 (28:30, 22:25, 25:19, 23:25)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Portela (Portugal) i Mačijevski (Poljska), gledalaca 900.

Vojvodina NS seme: Simić 11, Vučićević, Fundora 17, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 14, Kujundžić 13, Kostić, Mehić 3, Radević 10, Todorović 4, Rudić, Perić.

Hipo Tirol Alpenvolejs: Ringsajs, Hjudžs, Klets 21, Polok 8, Sagšteter 1, Helinski 6, Gimaraeš Da Silva 13, Fransis 1, Halaba 17, Souza Da Sliva 6, Krontaler, Koncal.

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala CEV kupa, pošto su u revanš meču šesnaestine finala izgubili od Hipo Tirola 1:3. Publika, koja je ispunila malu salu Spensa i napravila odličnu atmosferu, imala je prilike da uživa u odličnom meču i velikoj borbi i prava je šteta što boljim rezultatom nije nagrađena sjajna igra Novosađana. Istina, naleteli su crveno-beli na izuzetno kvalitetnog rivala, koji je zasluženo slavio. Borili su se prvotimci Vojvodine, baš kao u Nemačkoj, ginuli su na terenu, ali je nedostajalo i malo sreće u ključnim momentima.

Počeo je revanš meč u maloj sali Spensa pažljivim odmeravanje snaga, a baš i u Nemačkoj do poslednjeg poena vodila se izjednačena borba. Prvu osetniju prednost imala je Vojvodina posle servisa Mehića (8:6), ali je na 11:11 usledilo izjednačenje. Okrenuli su gosti potom i na 14:12,međutim nije se dugo čekalo na novi preokret – siguran u napadu bio je Fundora. U finišu su opet prednost imali gosti, ali je posle bloka, te ulaska Kujundžića i servisa Todorovića domaćin prvi stigao do set lopte. U maratonskoj završnici više sreće i nerava imali su gosti, koji su stigli do 30:28, samim tim i do vođstva od 1:0.

Pokazao je nemački tim i u nastavku čvrstu igru, sa malo grešaka, imali su dobar servis, dok je Novosađani sve vreme falilo nešto malo da prelome. Uspeli su gosti da naprave značajnu prednost već kod 14:10, a imali su i 17:11. Ulazak Kujundžića doneo je nešto više energije, a raspoloženi Fundora vratio je nadu kod rezultata 19:22. Blok za 22:24 doneo je novu neizvesnost, no Hipo Tirol ipak je stavio tačku i na ovaj set.

Vođstvo gostiju od 2:0 kao da je razbesnelo crveno-bele, koji su zaigrali na sve ili ništa. Mnogo energičnije i agresivnije počeli Novosađani treći period i poveli 7:1. Međutim, protivnik nije klonuo duhom, sa nekoliko dobrih poteza, uz greške domaćina, brzo je nemački predstavnik smanjio zaostatak i stigao na 8:9. Seriju Hipo Tirola zaustavio je Simić, konačno je proradio blok, razigrao se i Kujundžić, pa je do kraja seta Vojvodina uspešno odolevala napadima rivala za konačnih 25:19.

Rapsodija Novosađana nastavila se i u četvrtom setu, svi su igrali na visokom nivou, borili se i imali su veliku šansu da uvedu utakmicu u peti set. Ipak, nemački predstavnik odservirao je sjajno kada je bilo najvažnije, anulirao je prednost Vojvodine, okrenuo, da bi u samoj završnici jedna lopta odlučila. Veliki plus koji ostaje na strani srpskog šampiona jeste to što se još jednom pokazalo da ima 14 dobrih igrača i upravo to biće snaga u narednim izazovima.

Duško Nikolić, trener Vojvodine: Ponosan sam na svoje momke što su ovako igrali protiv jedne odlične iskusne ekipe. Zadovoljan sam borbenošću i angažovanošću. U priči smo bili do samog kraja, više od dva sata je trajao meč. Čak i u  četvrtom setu nismo ispustili prednost svojim greškama, nego je rival odservirao.

Vuk Todorović, dizač: Odigrali smo jako dobro, nošeni podrškom sa tribina. Žao mi je što i u prvom setu nismo iskoristili nekoliko kontri. Mislim da smo bili na nivou tokom cele utakmice, čestitam svojim saigračima, šta je tu, idemo dalje, imamo još dosta utakmica i izazova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This