Partizan – Vojvodina NS seme 2:3 (25:18, 22:25, 25:16, 25:27, 12:15)

Beograd: SC „Impuls“, sudije Savić i Jovančić.

Partizan: Lukić 13, Mandić, Nedeljković, Žugić 16, Marinović, Lekić 5, Pantić 16, Huzejrović, Jokanović 7, Milanov, Janić 12, Pajević, Peković.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Fundora 20, Škundrić, Negić, Kovačević 9, Viecki 9, Kujundžić 18, Kostić 1, Mehić 15, Radević. Todorović, Rudić, Perić 2.

Tešku, ali važnu pobedu izvojevala je Vojvodina u 11.kolu Superlige na gostovanju u Beogradu. Još jednom se Partizan pokazao kao neugodan rival za crveno-bele i vodio je domaćin 1:0 i 2:1, ali je šampion Srbije pokazao snagu dugačke klupe i slavio na kraju 3:2.

Istina, vidan je bio umor u redovima Novosađana od dugačkog puta i iscrpljujućeg meča u Nemačkoj, kroz meč je trener Nikolić menjao, tražio rešenje i našao dobitnu kombinaciju za pobedu. Počeli su meč Todorović, Viecki, Mehić, Fundora, Radević, Kovačević i libero Škundrić, ali nije išlo sve kako treba. Bio je to loš period, domaćin je igrao motivisano, odmah poveo, negde na sredini Vojvodina se približila, međutim to je bilo sve što joj je pošlo za rukom. Već tokom tog perioda na mesto tehničara ušao je Kostić, koji je ostao do kraja meča, a u drugom je zaigrao i Simić.

Iako ni u drugom periodu Novosađani nisu bili na svom nivou, ipak su uspeli da umire protivnika i izjednače na 1:1. Još jedan loš period gostiju usledio je u trećem setu, a kod rezultata 11:6 za Beograđane, umesto Vieckog ušao je u igru Kujundžić i definitivno uneo svežinu i sigurnost u napadu. Trebalo je vremena posle ove izmene da sve dođe na svoje mesto, što je Partizan iskoristio i poveo 2:1. Već na startu četvrtog seta bio je dominantan Kujundžić, a do prve osetne prednosti stigli su Novosađani kod 11:8. Vodila se velika borba u tom delu utakmice, u jednom momentu, u finišu, imao je domaćin čak i prednost (22:19), ali su tada usledili napad Kujundžića, blok Fundore i as Mehića za izjednačenje. Preuzeo je u tim trenucima odgovornost Fundora, doneo Vojvodini set loptu na 26:25, koju je odmah blokom realizovao Simić.

U taj-breku su poeni Kujundžića i Simića doneli početnih 4:1, da bi nakon toga do promene strana poene delila praktično samo Vojvodina, što sebi, što protivniku greškama. Tako je Partizan stigao na 9:10, ali je aktuelni šampion imao koncentraciju kada je bilo najvažnije, sačuvao prednost, a Simić je blokom stavio tačku na meč.

Podelite na društvenim mrežama
Share This